Publikováno Napsat komentář

Golden Eagle

Vědecká Klasifikace

Běžný Název golden eagle, American gold eagle Království Animalia Kmen Chordata Třída Aves Řád Dravci Rodiny Accipitridae Druhů Rodu Aquila (orel) chrysaetos (zlatý orel) canadensis

Rychlá Fakta

Popis peří z orla skalního je tmavě hnědá s bílou na spodní části ocasu a zlaté peří na zadní části hlavy. Účet a pařáty jsou černé. Nezralí ptáci mají široký, bílý ocasní pás s černým okrajem a velké bílé skvrny na spodní straně křídel. Velikost 1 m (3 ft) na výšku; 2 na 2.3 m (6.5 na 7.5 ft) rozpětí křídel hmotnost samec: 3.5 na 4 kg (8 na 9 lbs.)
samice: 4,5 až 6 kg (10 až 14 liber.) Strava Obsahuje malé a střední savce, ptáky a plazy, občas mršiny Inkubace 35 do 45 dnů Spojky Velikost 2 až 4 vejce Opeření Délka 72 do 84 dnů Pohlavní Dospělosti Přibližně 4 až 5 let, Životnost Až 30 let v přírodě, delší v zajetí Rozsah Western USA a po celé Kanadě a na Aljašce; zimy v Severní Americe od jižní části střední Aljašky do centrálního Mexika Stanoviště nacházejí v otevřené krajině a pouštní pastviny Globální Populace: Neznámý Status IUCN: Least Concern
CITES: Příloha II
USFWS: neuveden

Zábavná Fakta

Golden eagles nejsou obvykle nacházejí ve východní části Spojených Států, protože tyto eagles plachý daleko od hustě obydlené oblasti. Lze je nalézt v drsné samotě západních USA, kde jsou lidé více rozprostřeni.

zlatí orli byli najednou symbolem zloby. Kdysi se o nich myslelo, že ukradnou kojence z jejich postýlek a odnesou je. To není pravda; živí se hlavně jackrabbits, svišť, a kopyta.

tito ptáci jsou schopni stoupat po dlouhou dobu s malým úsilím. Za tímto účelem zachycují stoupající masy teplého vzduchu,který je spirálovitě přenáší nahoru.

Když orli místě kořist, zatímco stoupající, oni zastrčit jejich křídla a pera rychlostí až 322 km / h (200 mph) Někteří říkají, že to zní jako malé, nízko letící letadlo.

tito orli dávají přednost útoku proti větru, což zvyšuje rychlost i schopnost řídit jejich rychlost a manévrovatelnost.

hnízda orla zlatého jsou vyrobena z velkých větviček nebo kořenů a jsou obvykle lemována mechem, kůrou, kožešinou nebo jiným měkkým materiálem. Jejich hnízdo je velké, klenout až 2,4 až 3 m (8 až 10 ft) napříč a 0,9 až 1,2 m (3 až 4 ft) hluboko!

pro více informací o raptors, prozkoumat Raptors InfoBook.

ekologie a Ochrana přírody

orli jsou velmi důležitou součástí životního prostředí. Tím, že jí mrtvou zvířecí hmotu, pomáhají s procesem čištění přírody. Orli jsou také lovci, takže udržují populaci zvířat silnou. Dělají to tím, že zabíjejí slabá, stará a pomalejší zvířata a nechávají přežít jen ty nejzdravější. Ptáci se také živí mršinou, což někdy vede ke smrti při srážkách vozidel nebo otravě.

bibliografie

Brown, L. A D. Amadon. Orli, jestřábi a sokoli světa. New Jersey: Wellfleet Press, 1989.

Laycock, G. „All-American Survivor“. Ochrana Přírody, Červenec-Srpen, 1991. s. 38-46.

Lee, G. „Orel bělohlavý stoupá mimo ohrožený seznam“. Tampa Tribune, 30. Června 1994.

Savage, C.Eagles of North America. Wisconsin: Northwood Press, 1987.

desertusa.com/mag99/dec/papr/eagle.html

BirdLife International 2015. Aquila chrysaetos . Červený seznam ohrožených druhů IUCN 2015: e. T22696060A60131733. Staženo dne 12. Března 2020.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.