Publikováno Napsat komentář

jsou Cracker Jacks Vegan? A co Crunch ‚ n Munch?

Cracker Jack je populární značka snack mix obsahující karamel potažené, melasa ochucené popcorn a arašídy. Crunch ‚ N Munch je podobný, ale bezchuť melasy. Kromě toho je hlavní rozdíl mezi těmito dvěma ježe Cracker Jack je známý tím, že obsahuje „cenu“.

každopádně, mnoho veganů vyrostlo jíst chutné občerstvení aChcete vědět, zda mohou pokračovat v tom po přechodu na 100% rostlinnou stravu.

jsou Cracker Jacks veganské? Původní Cracker Jacks jsou veganské, protože neobsahují to, co většinouby považoval za skutečný karamel. Existují však některé variantyoriginál, který obsahuje mléčné deriváty, což je činí nevhodnými pro 100% rostlinné jedlíky.

je Crunch ‚n Munch vegan? Bohužel, Crunch ‚ n Munch není vegan. To platí prooriginální karamelová příchuť, stejně jako máslová karamelová, čokoládová karamelová atd.V současné době je každá chuť nabízená značkou nevegan kvůli mléčným produktům.

zde uděláme seznam veganských i neveganských verzí občerstvení spolu s analýzou složek.

p. s. když jste tady, podívejte se na nejlepší veganské Kuchařky pro začátečníky. Žádné těžké nebo dlouhé vaření receptů zde. 🙂

Vegan Cracker Jacks

Cracker Jack Původní

Tato verze je originální karamel potažené popcorn a arašídy.

složky zahrnují:1

  • Sugar
  • Kukuřičný Sirup
  • Popcorn
  • Arašídy
  • Melasa
  • Sůl
  • Kukuřice a/nebo Sójový Olej
  • Sojový Lecitin

Jak můžete vidět, kukuřičný sirup a cukr se používá, ne karamel.

je pravda, že nejpřísnější vegani se někdy rádi vyhýbajízpracovaného cukru-alespoň tady ve státech.

je to proto, že v USA má zpracovaný bílý cukr tendenci býtvyrobené pomocí kostní char. Přítomnost zpracovaného cukru však nečiní aProdukt nevhodný pro vegany podle většiny standardů.2

je to z velké části proto, že bílý cukr může být zpracován bez kosti char-jiné veganské látky mohou být použity k odstranění nečistot a opravdu neexistuje žádný způsob, jak to vědět jistě.

Ale pokud jste obzvláště opatrný vegan, možná budete chtít, toopt pro občerstvení, které obsahují pouze organické cukr, který je nikdy zpracovány withbone char.

Cracker Jack Máslo Karamel Popcorn

Tato verze obsahuje:3

  • Kukuřičný Sirup
  • Sugar
  • Popcorn
  • Melasa
  • Lecitin*
  • Sůl
  • Přírodní a Umělé Aroma

*Lecitin se používá jako emulgátor a povrchově aktivní látky v processedfood produkty. Takové přísady přitahují molekuly tuku i vody, což pomáhápřísady zůstávají pěkné a homogenní.

lecitin může být nevegan, pokud pochází z vaječných žloutků.Molekula se však také hojně vyskytuje v rostlinných zdrojích, jako je sója aslunečnicové oleje.

naštěstí v tomto případě štítek specifikuje, že sójový lecitinje použit. Takže tady žádné problémy.3

Pokud jde o kontroverzně znějící „máslové karamelky“ …

obvykle, když je v popisu slovo „máslo“, je to pro vegany špatné zprávy. Máslová příchuť však v tomto případě odvozujez „přírodních a umělých příchutí“, nikoli ze samotného másla.

Některé sloučeniny, které se přirozeně vyskytují v másle, že arepartly odpovědné za charakteristickou chuť, může být ve skutečnosti odvozen fromsources jiné než skutečné máslo.

Acetoin, diacetyl nebo acetyl propionyl jsou tři takové sloučeniny.4

jsou přirozené, protože se nacházejí v přírodníchlátky, ale mohou být také chemicky syntetizovány.

Zatímco sloučeniny samy o sobě jsou veganské, některé especiallyprudent vegany, jako je vyhnout se ingredience, které byly testovány onanimals (karcinogenita, atd.).5

každopádně se tato chuť kvalifikuje jako veganská, protože je to verzez občerstvení, které neobsahuje karamel.

spíše obsahuje kukuřičný sirup a melasu jako jediný zdroj cukru.

kukuřičný sirup je vyroben z … uhodli jste: kukuřice. Proto je to vždy rostlinné a proto vždy veganské.6

melasa je vyrobena z cukrové třtiny nebo cukrové řepy, takže je 100%rostlinná.7.

Non-Vegan Cracker Zvedáky a Crunch ‚n‘ Munch

Crunch ‚n‘ Munch: Karamel

zajímavá otázka není „proč je Crunch ‚n‘ Munch non-vegan?“, ale spíše “ proč jsou původní Cracker Jacks veganské?”.

koneckonců tvrdí, že jsou produktem na bázi karamelu. Isuppose neexistují žádná omezení označování, která by zakazovala karamelovou cukrovinku, která by nebyla vyrobena s mléčným cukrem, být označen jako karamel.

zatímco jsme měli štěstí s Cracker Jackem, Crunch ‚ N Munch je vyroben s látkou, kterou by většina považovala za blíže skutečnému karamelu.

takže víte, karamel cukrovinka (tj. ne „karamelová barva“) je téměř vždy neveganská.

zatímco bonbóny potažené karamelem a ochucené mohou být bez mléčných výrobků, karamelové bonbóny jsou ve výchozím nastavení neveganské.

proč karamel obvykle obsahuje mléko? Vyrábí se reakcí Maillarda Browninga na jednoduché cukry a jednoduchým cukrem je obvykle laktóza-neboli mléčný cukr.

konkrétně Crunch ‚ n Munch obsahuje:8

  • Kukuřičný Sirup
  • Cukr, Voda, Sůl
  • Popcorn
  • Arašídy
  • Máslo
  • Částečně Hydrogenovaný Sojový Olej, Sojový Olej
  • SweetDairy Syrovátka
  • Emulgátory – Sójový Lecitin, Mono – andDiglycerides
  • Benzoan Sodný (Konzervační látky)
  • Umělé Máslo Chuť
  • Barevné s Beta-Karoten a Vitamin APalmitate
  • Chlorid Sodný

pořád si nemyslím, že nazval bych to skutečnou karamel, ale máme několik problémů. I když se kukuřičný sirup používá jako pojivo (ne roztavenýkaramel), stále vidíme ve směsi dva mléčné výrobky: syrovátku a máslo.

takže zatímco Cracker Jacks obsahují máslové příchutě, Crunch ‚ nMunch má skutečné máslo.

Margarín a máslo-jako pomazánky jsou vyrobeny s zeleninaoleje, ačkoli oni mohou ještě být non-vegan vzhledem k přítomnosti milkderivatives.

máslo je však vždy odvozeno od obsahu krémumléko, takže je vždy neveganské.

máme také syrovátkový protein, což je mléčný protein. Je používán potravinářským průmyslem ve zpracovaných potravinářských výrobcích z mnoha důvodů.

syrovátka se nenachází v rostlinné říši, takže je vždy neveganská.

Crunch ‚n‘ Munch Másla Karamelová s Arašídy

Tyto obsahují:9

  • Kukuřičný Sirup
  • Popcorn a Arašídy
  • Cukru, Hnědého Cukru
  • Máslo
  • Řepkový Olej, Sojový Olej
  • Sůl
  • Sojový Lecitin
  • Chlorid Sodný
  • Kyselina Citronová a TBHQ (svěžest)

Tohle je překvapivě blízko mléčné výrobky-free, protože neobsahuje žádné mléčné bílkoviny. Ale stále má máslo. Takže, bohužel, v tomto případě“ máslo karamel “ žije až do jména.

Crunch ‚n Munch: čokoláda‘ N karamel s arašídy

tyto obsahují:10.

  • Kukuřičný Sirup
  • Cukr, Hnědý Cukr, Sůl
  • Arašídy a Popcorn
  • Máslo(Krém, Sůl)
  • Čokoládový Likér
  • Sojový Olej, Částečně Hydrogenovaný Sojový Olej
  • SweetDairy Syrovátka
  • Sójový Lecitin a Mono-a Diglyceridy
  • Benzoan Sodný (Konzervační látka), Chlorid Sodný
  • Umělé Máslové Aroma, Další Přírodní andArtificial Příchutě
  • Vitamín a Palmitátu Beta Karoten (Barva)

Znovu s sladké mléčné syrovátky. Čokoláda obvykle znamenámléčný tuk a / nebo mléčné bílkoviny. Takže to není žádné překvapení.

Cracker Jack BYCH Sladké & Slané Solené Karamel Popcorn

jedná se o poměrně nový chuťový profil. Nebylo hned jasné, že to bude neveganské, protože se zdá, že jde jen o slanou verzi originálu bez mléka.

bohužel obsahuje:11.

  • Cukr, Sůl
  • Máslo(Krém, Sůl)
  • Popcorn
  • Hnědého Cukru
  • Mandle
  • Syrovátka, WheyProtein Izolát a Koncentrát Syrovátkové Bílkoviny
  • EnzymeModified Máslo (Máslo, Podmáslí, Enzymy)
  • Maltodextrin (z Kukuřice)
  • Podmáslí
  • Guma Guar a arabská Guma
  • Umělé Barvy
  • Odstředěného Mléka
  • Řepkový Olej, Slunečnicový Olej, Sojový Olej
  • Přírodní Příchutě (Včetně Přírodní Karamel TypeFlavor)
  • Melasa
  • Sojový Lecitin
  • Extrakt z Rozmarýnu a Kyselina Askorbová (Antioxidanty)

Wow, takže tato verze se od původního receptu docelatrochu. Obsahuje téměř každý mléčný výrobek v knize.

Cracker Jack Čokoláda Arašídové Máslo Popcorn

Zatímco čokoláda sama o sobě je často mléčné výrobky-free, čokoláda-flavoredsnacks jsou obvykle non-vegan.

tyto obsahují:12,

  • Kukuřičný Sirup, Cukr, Sůl
  • Popcorn
  • Kakaový Prášek (Zpracované s Alkali)
  • Maltodextrin (z Kukuřice), Dextróza
  • Máslo(Krém, Sůl)
  • Přírodní a Umělé Příchutě (IncludingNatural Příchuť Čokoláda WONF, Umělá Příchuť Čokoláda, a ArtificialPeanut Máslovou Příchutí)
  • Kakaový Prášek
  • Střední Řetězce Triglyceridy (MCTs)
  • Glycerol a Sojový Lecitin

Zatímco já bych určitě očekávat, že tohle bude non-vegan, to camemuch blíže než Jack BY Sladké a Slané.

to je vše pro veganský stav Cracker Jacks a Crunch ‚ nMunch. Díky za přečtení.

můžete se také podívat na následující související články:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.