Publikováno Napsat komentář

Rysa – Lynx rufus (Lynx rufus)

Bobcat
Dospělý samec rysa v Bow, NH;
foto s laskavým svolením Diane Lowe.

Vyberte obrázek pro větší zobrazení.

Popis

nejčastější wildcat v Severní Americe, rys je žluto-hnědé nebo červeno-hnědé (více šedé v zimě) barvy s nezřetelné tmavé skvrny a pruhy podél jeho těla. Druh získává svůj společný název od svého charakteristického tvrdohlavého nebo“ bobovaného “ ocasu. Ocas je 4-7 palců na délku s 2 nebo 3 černé pruhy, zatímco spodní strana je bílá. Jejich horní nohy mají tmavé vodorovné pruhy. Obličej má tenké, černé linie táhnoucí se na široký lícní límec a mají všívané uši.

druh je pohlavně dimorfní, samci mají větší tělesnou hmotnost a fyzickou velikost než samice. Bobcats stojí 19-22 palců na rameni a 28-49 palců na délku v průměru. Mužské bobcats v New Hampshire průměru 27 liber, zatímco ženy v průměru 17. Největší zaznamenaná tělesná hmotnost (51 liber muž) došlo v Pittsburg NH v roce 1927. Více nedávno, během podzimu 2017 silniční zabitý samec bobcat byl získán z Tuftonboro, NH a vážil na 45 liber.

Bobcat

Životnost

Bobcat jsou hlášeny mají průměrnou životnost 2-5 let v divočině s nízkým počtem jedinců žít až 15 let. Údaje o věku zaznamenané z bobcatu shromážděné v NH podporují tyto hlášené věky. Samice bobcat zotavil v Hebron NH byl ve věku 13 let v roce 2012, zatímco samec bobcat ze Stoddard NH ve věku 14 let v průběhu roku 2018. Uvádí se, bobcat může žít až do 32 let, když držel v zajetí

Další Čtení

  • Dar Bobcat PDF Dokumentu
  • Horské Lvi v NH
  • Kanada Lynx: Stín Kočka PDF Dokumentu

Rozsah a Distribuce

Bobcats jsou distribuovány od pobřeží k pobřeží v USA a z jižní Kanady do Mexika přes 12 poddruhů. Poddruh zabírající New Hampshire je známý jako rys rufus gigas. Bobcat jsou běžně zaměňována s Canada lynx vzhledem k překrývání historické rozsahu obou druhů v některých oblastech severní USA a jižní Kanadské regiony. Bobcat v posledním desetiletí rozšířil svůj sortiment a populaci po celých Spojených státech. Populace Bobcat se vyskytují po celé Nové Anglii, i když je Rhode Island považován za nejnižší populaci v regionu.

v New Hampshire se předpokládá, že bobcats historicky měli největší přítomnost v jihozápadním rohu státu. Dnes, údaje o pozorování a využití silnic naznačují, že bobcat sídlí ve všech okresech New Hampshire. Na základě pozorovacích zpráv vyskytujících se v předchozím 20 let, zdá se, že počet bobcat se v New Hampshire zvýšil. Genetický výzkum provedený na University of New Hampshire naznačuje, že bobcat v New Hampshire má dnes větší genetickou rozmanitost oproti éře 1950-1960.

Rysa s Kořistí

Zvyky a Prostředí

Rysi žijí v zarostlé nebo rozbité lesy (dřevo, jehličnaté, či smíšené), močály, zemědělské půdy, polopouště, křoviny a skalnaté a křovinaté planiny. Jejich domácí rozsahy se liší velikostí v závislosti na pohlaví, ročním období a distribuci kořisti a hojnosti. Bobcats označují své území močí, výkaly, vůní anální žlázy a škrábanci na fyzických značkách, jako jsou stromy. Jednotlivci mají jedno rodné doupě a další pomocná doupata pro ochranu umístěná v celém jejich domovském rozsahu. Doupata se nacházejí v jeskyních, dutých polenech, hromadách štětců, skalních římsách nebo pařezech.

Bobcats jsou přepadoví predátoři, kteří často loví hlodavce na jeleny bílé. Jejich strava obsahuje myši, veverky, svišti, krtci, rejsci, mývalové, lišky, kočky domácí, tetřev, různé druhy ptáků, plazů, dikobrazi a skunky. Bobcat je schopen půst během období omezené dostupnosti potravin, ale využít environmentálních podmínek, jako je zima hloubka sněhu v těchto dobách, zabít velkou kořist, jako je jelen, turecko a potenciálně hospodářských zvířat.

dospělé bobcaty jsou osamělé, s výjimkou období páření. Muži jsou sexuálně aktivní po celý rok, ale ženy jsou obvykle v teple v únoru a březnu. Žena a dominantní muž se mohou po sérii „honiček“ několikrát pářit, “ a žena se může v jeho nepřítomnosti pářit s jinými muži. Bobcats mají gestační období 2 měsíce a samice porodí vrh od konce dubna do začátku května. Vrhy průměrně 2-3 mladé, známé jako koťata, ačkoli literatura uvádí, že porodnost se může lišit od 1-7 mladých. Bobcat mladí začnou zkoumat své stanoviště v jednom měsíci a jsou odstaveni ve dvou měsících. Na podzim mladí loví individuálně, i když zůstávají se svou matkou až do jednoho roku věku. Bobcats jsou vokální, když jsou ohroženi nebo během páření. Když je v nebezpečí, bobcat vydá hluboké zavrčení. Druh je nejhlasitější, když yowling během období rozmnožování.

Bobcat juvenilní

Management

Během 1800s bobcat byly uznány jako predátor hospodářských zvířat, který přinesl na bounty v roce 1809 a pokračoval až do roku 1973. V 70. letech se populace bobcat snížila, odměny byly odstraněny a byla uzákoněna strukturovaná lovecká a lovecká období. Tyto strukturované období kolísala od otevřené do uzavřené během pozdní 1970, zatímco zbývající sledovány a otevřené v roce 1980. V roce 1989, Ryby a Hry zavřel bobcat lov a odchyt sezón v důsledku znepokojení nad bobcat stavu populace. Tato období zůstávají v New Hampshire uzavřena. Regulovaná sklizeň bobcats pokračuje v Maine, Massachusetts a Vermont umožňující těmto státům účinný prostředek ke sledování populací bobcat v průběhu času. Tyto státy regulované roční období ukazují, že sklizeň nepoškodí populace bobcat.

zdá se, že propojení stanovišť, kvalita stanovišť a různorodá stabilní kořistní základna usnadnily obnovu Bobcat v našem státě. Neoficiální zprávy a pozorování v pozdní 1990 a brzy 2000s navrhl oživení v populaci bobcat došlo v průběhu předchozího desetiletí. 2009 a 2010 obtěžování pozorování bobcat, stejně jako údaje o domácím dosahu odvozené z výzkumu bobcat provedeného v New Hampshire, naznačuje obnovu populace bobcat.

dnes se pozorování bobcat stalo běžným, přičemž pozorování byla hlášena v celém státě. Těžké zimy mohou mít vliv na stav bobcat, protože bobcats jsou skromně přizpůsobeny k řešení přítomnosti dlouhodobého hlubokého sněhu. Budoucí snahy o ochranu budou pravděpodobně i nadále zahrnovat ochranu kritického stanoviště bobcat včetně velkých nefragmentovaných traktů. Velké plochy nabízejí různé struktury stanovišť spolu s konektivitou. Kombinace těchto stanovišť snižuje pravděpodobnost kolizí bobcat / aut, které jsou největším známým faktorem úmrtnosti bobcat v New Hampshire.

Srovnání bobcat a lynxJaký je Rozdíl Mezi Bobcats a Kanadě Lynx?

výňatek z Mainského Ministerstva vnitrozemského rybolovu & Web Wildlife.

Bobcats a lynx nemusí výrazně lišit v hmotnosti, i když bobcats jsou menší, protože mají kratší nohy, menší nohy, a poměrně robustní tělo. Nohy, ocas, a délka ušního chomáče jsou nejlepšími rozlišovacími znaky při porovnávání druhů. Bobcats mají menší nohy a ocas není úplně černý – je pod ním bílý a často se bílý obaluje na špičku ocasu .

obě zvířata mají chomáčky černých chlupů na vrcholcích uší, ale bobcat chomáčky zřídka rozšířit více než 1/2 palce, zatímco rys ušní chomáčky jsou 3/4 palce nebo o něco delší. Bobcat ocas (v rozmezí od pěti do osmi palců a v průměru šest a půl palce) je o dva palce delší než rys. Bobcats mají dva další charakteristické rysy: Jejich zadní dolní končetiny jsou mnohem tmavší (tmavě hnědé až téměř černé) než kterákoli jiná část těla a zadní části uší mají černé ráfky s prominentní bílou skvrnou uprostřed.

Bobcat Výzkumu,

New Hampshire Ryby & Hra spolupracuje s University of New Hampshire zahájení komplexní bobcat studie se na zemní práce začíná na podzim roku 2009. Distribuce, hojnost populace, využití stanovišť, připojení stanovišť, a byly studovány metody indexování populací. Tento komplexní výzkumný projekt byl dokončen v prosinci 2014 a poskytl bohaté znalosti o bobcats v New Hampshire. Výzkum a management Bobcat v New Hampshire je částečně financován zákonem o federální pomoci při obnově divoké zvěře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.