Udgivet i Skriv en kommentar

er Cracker Jacks veganer? Hvad med Crunch ‘ N Munch?

Cracker Jack er et populært mærke af snackblanding,der indeholder karamelbelagt popcorn og jordnødder med melassesmag. Crunch ‘ N Munch er ens, men udenmelasse smag. Bortset fra det er den største forskel mellem de toat Cracker Jack er kendt for at indeholde en “præmie”.

alligevel voksede mange veganer op med at spise de lækre snacks ogønsker at vide, om de kan fortsætte med at gøre det efter at have skiftet til en 100% plantebaseret kost.

er Cracker Jacks veganer? De originale Cracker Jacks er veganske, da de ikke indeholder hvad mestville overveje at være ægte karamel. Der er dog nogle variationer aforiginal, der indeholder mælkederivater, hvilket gør dem uegnede til 100% plantebaserede spisere.

er Crunch ‘N Munch vegansk? Desværre er Crunch ‘ N Munch ikke-vegansk. Dette gælder fororiginal karamel smag samt smør karamel, chokolade karamel, etc.I øjeblikket er hver eneste smag, der tilbydes af mærket, ikke-vegansk på grund af mælkeprodukter.

hvad vi vil gøre her er en liste over både veganske og ikke-veganske versioner af snackfødevarer sammen med en analyse af ingredienserne.

P. S. mens du er her, så tjek de bedste veganske kogebøger til begyndere. Ingen svært eller lang tid at lave mad opskrifter her.

Vegan Cracker Jacks

Cracker Jack Original

denne version er den originale karamelbelagte popcorn og jordnødder.

ingredienser omfatter:1

  • sukker
  • majssirup
  • Popcorn
  • jordnødder
  • melasse
  • Salt
  • majs og/eller sojabønneolie
  • soja Lecithin

som du kan se, anvendes majssirup og sukker—ikke karamel.

det er rigtigt, at de strengeste veganer undertiden gerne undgårforarbejdet sukker—i hvert fald her i staterne.

dette skyldes, at i USA har forarbejdet hvidt sukker tendens til at værelavet ved hjælp af knoglerør. Tilstedeværelsen af forarbejdet sukker gør imidlertid ikke aprodukt uegnet til veganer efter de fleste standarder.2

dette skyldes stort set, at hvidt sukker kan forarbejdes udenknogler—andre veganvenlige stoffer kan bruges til at fjerne urenheder, ogder er virkelig ingen måde at vide med sikkerhed.

men hvis du er en særlig forsigtig veganer, vil du måske have toopt til snacks, der kun indeholder økologisk sukker, som aldrig forarbejdes medben char.

Cracker Jack Butter Toffee Popcorn

denne version indeholder:3

  • majssirup
  • sukker
  • Popcorn
  • melasse
  • lecithin*
  • Salt
  • naturlig og kunstig smag

*Lecithin anvendes som emulgator og overfladeaktivt middel i forarbejdetfødevarer. Sådanne additiver tiltrækker både fedt og vandmolekyler, der hjælperingredienser forbliver pæne og homogene.

Lecithin kan være ikke-vegansk, når det kommer fra æggeblommer.Imidlertid findes molekylet også rigeligt i plantekilder som sojabønne ogsolsikkeolier.

heldigvis angiver etiketten i dette tilfælde, at soja lecithiner brugt. Så ingen problemer her.3

hvad angår den kontroversielle lydende “smør Toffee” …

normalt, når ordet” smør ” er i beskrivelsen, er detfortæller dårlige nyheder for veganere. Men smør smag, i dette tilfælde aflederfra “naturlige og kunstige smagsstoffer”, ikke fra smørret selv.

nogle forbindelser, der naturligt forekommer i smør, der er delvist ansvarlige for dets karakteristiske smag, kan faktisk stammer fraandre kilder end ægte smør. Acetoin, diacetyl eller acetyl propionyl er tre sådanne forbindelser.4

de er naturlige, idet de kan findes i naturligestoffer, men de kan også syntetiseres kemisk.

mens forbindelserne selv er veganske, vil nogle specieltprudente veganer gerne undgå ingredienser, der menes at være testet pådyr (for kræftfremkaldende stoffer osv.).5

under alle omstændigheder kvalificerer denne smag sig som vegansk, fordi det er en versionaf snackmaden, der ikke indeholder karamel.

det indeholder snarere majssirup og melasse som solesukker kilder.

majssirup er lavet af … du gættede det: majs. Derfor er det altid plantebaseret og dermed altid vegansk.6

melasse er lavet af sukkerrør eller sukkerroer, så det er 100% plantebaseret.7

ikke-vegansk Cracker Jacks and Crunch ‘n Munch

Crunch ‘n Munch: Caramel

det interessante spørgsmål er ikke “hvorfor er Crunch ‘N Munch ikke-vegansk?”, men snarere ” hvorfor er de originale Cracker Jacks veganske?”.

de hævder trods alt at være et karamelbaseret produkt. Isuppose der er ingen mærkningsbegrænsninger, der ville forbyde en karamel candyikke produceret med mælkesukker, fra at blive mærket som karamel.

mens vi var heldige med Cracker Jack, er Crunch ‘N Munch lavet med et stof, som de fleste ville overveje at være tættere på ægte karamel.

så du ved, karamel konfekten (dvs.ikke “karamelfarve”)er næsten altid ikke-vegansk.

mens karamelbelagte og aromatiserede slik kan være mælkefri, er karamel slik som standard ikke-vegansk.

hvorfor indeholder karamel normalt mælk? Det produceres ved at udføre Maillardbrunningsreaktionen på enkle sukkerarter, og den valgte simplesukker er normalt lactose—aka mælkesukker.

specifikt indeholder Crunch ‘N Munch:8

  • majssirup
  • sukker, vand, Salt
  • Popcorn
  • jordnødder
  • smør
  • delvist hydrogeneret sojabønneolie, sojabønneolie
  • Sødmejerivalle
  • emulgatorer – sojalecithin, Mono – ogdiglycerider
  • Natriumbensoat (konserveringsmiddel)
  • kunstigt smør smag
  • farvet med beta caroten og vitamin apalmitat
  • natriumbicarbonat

Jeg tror stadig ikke, jeg ville kalde denne ægte karamel, men vi harflere problemer her. Selvom majssirup bruges som bindemiddel (ikke smeltetkaramel), ser vi stadig to mejeriprodukter i blandingen: valle og smør.

så mens Cracker Jacks indeholder smøraromaer, har Crunch ‘ nmunch ægte smør. Margarine og smørlignende smør er lavet med grøntsagerolier, selvom de stadig kan være ikke-veganske på grund af tilstedeværelsen af mælkderivativer.

smør er dog altid afledt af cremeindholdet imælk, så det er altid ikke-vegansk.

Vi har også valleprotein, som er et mælkeprotein. Det anvendes af fødevareindustrien i forarbejdede fødevarer af en række årsager.

Valle findes ikke i planteriget, så det er altid ikke-vegansk.

Crunch ‘N Munch smør Toffee med jordnødder

disse indeholder:9

  • majssirup
  • Popcorn og jordnødder
  • sukker, brunt sukker
  • smør
  • rapsolie, sojabønneolie
  • Salt
  • soja Lecithin
  • natriumbicarbonat
  • citronsyre og denne er overraskende tæt på at være mælkefri, fordidet indeholder ingen mælkeproteiner. Men den har stadig smør. Så desværre lever “smør toffee” i dette tilfælde op til navnet.

    Crunch’ N Munch: chokolade ‘ N karamel m / jordnødder

    disse indeholder:10

    • majssirup
    • sukker, brunt sukker, Salt
    • jordnødder og Popcorn
    • smør(fløde, Salt)
    • chokoladevæske
    • sojabønneolie, delvist hydrogeneret sojabønneolie
    • Sødmejevalle
    • soja lecithin og Mono-/diglycerider
    • Natriumbensoat (konserveringsmiddel), natriumbicarbonat
    • kunstig smør smag, andre naturlige ogkunstige smag
    • vitamina palmitat og beta caroten (farve)

    igen med den søde mælkevalle. Chokolade betyder normaltmælkefedt og / eller mælkeproteiner. Så det er ingen overraskelse.

    Cracker Jack ‘ d søde & salt saltet karamel Popcorn

    dette er en ret ny smagsprofil. Det var ikke umiddelbart åbenlyst, at det ville være ikke-vegansk, fordi det bare ser ud til at være en salt version af den mælkefri original.

    ak, det indeholder:11

    • sukker, Salt
    • smør(fløde, Salt)
    • Popcorn
    • brunt sukker
    • mandler
    • Valle, Hvedeproteinisolat og valleproteinkoncentrat
    • modificeret smør (smør, kærnemælk)
    • maltodekstrin (fra majs)
    • kærnemælk
    • kærnemælk

  • guargummi og gummi Arabic
  • kunstig farve
  • skummetmælk
  • rapsolie, solsikkeolie, sojabønneolie
  • naturlige smagsstoffer (herunder naturlig karamel Typeflavor)
  • melasse
  • soja lecithin
  • rosmarinekstrakt og ascorbinsyre (antioksidanter)

, så denne version afveg helt fra den oprindelige opskriftlidt. Den indeholder næsten alle mælkeprodukter i bogen.

Cracker Jack Chokolade Jordnøddesmør Popcorn

mens chokolade i sig selv ofte er mælkefri, er chokoladesmagsnacks normalt ikke-veganske.

disse indeholder:12

  • majssirup, sukker, Salt
  • Popcorn
  • kakaopulver (forarbejdet med Alkali)
  • maltodekstrin (fremstillet af majs), Dekstrose
  • smør(fløde, Salt)
  • naturlige og kunstige smagsstoffer (Inkluderernaturlig chokoladesmag VUNDF, kunstig chokoladesmag og Kunstigjordnøddesmør smag)
  • kakaopulver
  • medium chain triglycerider (MCTS)
  • glycerol og soja lecithin

mens jeg helt sikkert ville forvente, at denne var ikke-vegansk, kom den meget tættere end Jack ‘ en sød og salt.

det er det for den veganske status for Cracker Jacks and Crunch ‘Nmunch. Tak for læsningen.

Du kan også tjekke følgende relaterede artikler:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.