Julkaistu Jätä kommentti

Are Cracker Jacks Vegan? Entä Crunch ’ n Munch?

Cracker Jack on suosittu välipalasekoitus,joka sisältää karamellilla päällystettyä, melassilla maustettua popcornia ja maapähkinöitä. Crunch ’ n Munch on samanlainen, mutta ilman melassin makua. Muut kuin, että tärkein ero näiden kahden onettä Cracker Jack tunnetaan sisältävät ”palkinto”.

joka tapauksessa moni vegaani kasvoi syöden maukkaita välipaloja ja halusi tietää, pystyvätkö he jatkamaan sitä siirryttyään 100-prosenttiseen kasvipohjaiseen ruokavalioon.

ovatko Cracker Jacks vegaani? Alkuperäiset Cracker Jacksit ovat vegaanisia, koska ne eivät sisällä sitä, mitä mostwould considered to be real caramel. Maitojohdannaisia sisältävistä alkuperäisistä on kuitenkin joitakin muunnelmia, jotka tekevät niistä sopimattomia 100-prosenttisesti kasvipohjaisille syöjille.

Onko Crunch ’n Munch vegaani? Valitettavasti Crunch ’ n Munch ei ole vegaani. Tämä koskee alkuperäisen karamellin makua sekä voita toffee, suklaakaramelli jne.Tällä hetkellä jokainen merkin tarjoama maku on ei-vegaaninen maitotuotteiden vuoksi.

tässä listataan sekä vegaaniset että ei-vegaaniset versiot välipalaruuista sekä analyysi raaka-aineista.

P. S. Tsekkaa samalla parhaat vegaaniset keittokirjat aloittelijoille. Ei ole vaikeaa tai pitkä kokki reseptejä täällä. 🙂

Vegan Cracker Jacks

Cracker Jack Original

Tämä versio on alkuperäinen karamellipäällysteinen popcorn ja peanuts.

aineosia ovat:1

  • sokeri
  • maissisiirappi

  • Popcorn
  • maapähkinät melassi

  • suola
  • maissi—ja/tai soijaöljy

  • soijalesitiini

kuten näkyy, käytetään maissisiirappia ja sokeria-ei karamellia.

on totta, että tiukimmat vegaanit joskus haluavat välttää prosessoitua sokeria—ainakin täällä Jenkeissä.

Tämä johtuu siitä, että USA: ssa jalostettu valkoinen sokeri taipuu yleensä luuvieriön avulla. Prosessoidun sokerin läsnäolo ei kuitenkaan tee tuotteesta sopimatonta vegaaneille useimpien standardien mukaan.2

Tämä johtuu pitkälti siitä, että valkoista sokeria voidaan käsitellä ilman luujauhoa—muita vegaaniystävällisiä aineita voidaan käyttää epäpuhtauksien poistamiseen, eikä varmuutta ole.

mutta jos olet erityisen harkitseva vegaani, saatat haluta liikaa välipaloja, jotka sisältävät vain luomusokeria, jota ei koskaan prosessoida luun nieriällä.

Cracker Jack Butter Toffee Popcorn

Tämä versio sisältää:3

  • maissisiirappi
  • sokeri

  • Popcorn
  • melassi
  • lesitiini*
  • suola
  • luonnollinen ja keinotekoinen maku

*lesitiiniä käytetään emulgointiaineena ja pinta-aktiivisena aineena prosessoiduissa elintarviketuotteissa. Tällaiset lisäaineet houkuttelevat sekä rasva-että vesimolekyylejä, auttavatredientit pysyvät mukavina ja homogeenisina.

lesitiini voi olla ei-vegaaninen, kun se on peräisin munankeltuaisista.Molekyyliä esiintyy kuitenkin runsaasti myös kasvilähteissä, kuten soijapavuissa ja kukkaöljyissä.

onneksi tässä tapauksessa etiketissä lukee, että soijalesitiinejä käytetään. Ei ongelmia.3

mitä tulee kiistanalaiselta kuulostavaan ”Butter Toffee”…

yleensä, kun kuvauksessa on sana ”butter”, se kertoo huonoja uutisia vegaaneille. Voin maku, tässä tapauksessa, johdetaan kuitenkin ”luonnollisista ja keinotekoisista mauista”, ei itse voista.

jotkin voissa luonnostaan esiintyvät yhdisteet, jotka ovat osasyyllisiä voille ominaiseen makuun, voivat itse asiassa olla peräisin muista raaka-aineista kuin oikeasta voista.

Asetoiini, diasetyyli tai asetyylipropionyyli ovat kolme tällaista yhdistettä.4

ne ovat luonnollisia, sillä niitä voi olla luonnollisissa aineissa, mutta niitä voidaan myös syntetisoida kemiallisesti.

vaikka yhdisteet itsessään ovat vegaanisia, jotkut erityisesti puhdasoppiset vegaanit haluavat välttää ainesosia, joiden arvellaan olevan testattu eläimillä (karsinogeenisuuden vuoksi jne.).5

joka tapauksessa tämä maku on vegaaninen, koska se on versio naposteluruoasta, joka ei sisällä karamellia.

sen sijaan se sisältää solesugarin lähteinä maissisiirappia ja melassia.

maissisiirappi valmistetaan… arvasit oikein: maissista. Siksi se on aina kasvipohjainen ja siten aina vegaaninen.6

melassi valmistetaan sokeriruo ’ osta tai sokerijuurikkaasta, joten se on 100-prosenttisesti kasvipohjaista.7

Ei-vegaaninen Cracker Jacks and Crunch ’n Munch

Crunch ’n Munch: Caramel

kiinnostava kysymys ei ole ”miksi Crunch’ n Munch ei-vegaaninen?”, vaan ” miksi alkuperäiset Cracker Jacksit ovat vegaanisia?”.

hehän väittävät olevansa karamellipohjaisia tuotteita. Isuppose there are no labeling restrictions that wouldikielto a caramel candynot produced with milk sugar, from being labeled as caramel.

while we got lucky with Cracker Jack, Crunch ’n Munch is made with a substance most would considered to be closer to real caramel.

joten tiedät, caramel the confection (eli ei ”caramel color”)on lähes aina ei-vegaaninen.

vaikka karamellikuoriset ja maustetut karkit voivat olla maidottomia,karamellikarkit ovat oletusarvoisesti ei-vegaanisia.

miksi karamelli yleensä sisältää maitoa? Se valmistetaan suorittamalla Maillard browning-reaktio yksinkertaisilla sokereilla, ja simplesugar valinta on yleensä laktoosi—eli maitosokeri.

erityisesti Crunch ’ n Munch sisältää:8

  • maissisiirappi
  • sokeri, vesi, suola
  • Popcorn
  • maapähkinät

  • voi
  • osittain hydrattu soijaöljy, soijaöljy
  • emulgointiaineet – soijalesitiini, Mono – ja diglyseridit
  • natriumbentsoaatti (säilöntäaine)
  • Keinotekoinen Voimaku
  • beetakaroteenia ja Vitamiiniapalmitaattia
  • natriumbikarbonaattia

en vieläkään usko kutsuvani tätä oikeaksi karamelliksi, mutta meillä on tässä monta ongelmaa. Vaikka maissisiirappia käytetään sideaineena (ei sulanutta karamellia), sekoituksessa on edelleen kaksi maitotuotetta: hera ja voi.

siinä missä Cracker Jacks Sisältää voi-aromeja, Crunch ’nmunchissa on aitoa voita.

margariini ja voimaiset levitteet on tehty kasvispihveistä, joskin ne voivat silti olla ei-vegaanisia maitoderivatiivien vuoksi.

voi on kuitenkin aina peräisin maidon kermapitoisuudesta, joten se on aina ei-vegaanista.

meillä on myös heraproteiinia, joka on maitoproteiini. Elintarviketeollisuus käyttää sitä jalostetuissa elintarvikkeissa useista syistä.

heraa ei löydy kasvikunnasta, joten se on aina ei-vegaanista.

Crunch ’n Munch Butter Toffee with Peanuts

nämä sisältävät:9

  • maissisiirappia
  • popcornia ja maapähkinöitä
  • sokeria, ruskeaa sokeria
  • voi
  • Canola-öljyä, soijaöljyä

  • suolaa
  • soijalesitiiniä
  • natriumbikarbonaattia

  • sitruunahappoa ja tbhq (tuoreuden vuoksi)

Tämä on yllättävän lähellä maidotonta, koska se ei sisällä maitoproteiineja. Mutta siinä on vielä voita. Joten valitettavasti tässä tapauksessa ”butter toffee” elää nimen mukaisesti.

Crunch ’n Munch: Chocolate’ n Caramel w / Peanuts

nämä sisältävät:10

  • maissisiirappi
  • sokeri, ruskea sokeri, suola
  • maapähkinät ja Popcorn

  • voi(kerma, suola)
  • Suklaaliuos
  • soijaöljy, osittain hydrattu soijaöljy
  • soijalesitiini ja Mono-/diglyseridit
  • natriumbentsoaatti (säilöntäaine), natriumbikarbonaatti
  • keinotekoinen voimaku, muut luonnolliset ja teolliset maut
  • Vitamiinapalmitaatti ja beetakaroteeni (väri)

taas makealla meijeriheralla. Suklaa tarkoittaa yleensä maitorasvaa ja / tai maitoproteiinia. Tämä ei siis ole yllätys.

Cracker Jack ’ D Sweet & Suolasuolattu Karamellipopcorn

Tämä on melko uusi makuprofiili. Se ei ollut välitöntä, että se olisi ei-vegaaninen, koska se tuntuu olevan vain suolainen versio maidottomasta alkuperäisestä.

valitettavasti se sisältää:11

  • sokeri, suola
  • voi(kerma, suola)
  • Popcorn
  • ruskea sokeri
  • mantelit

  • Hera, Wheyproteiini-isolaatti ja heraproteiinikonsentraatti
  • Entsymodifioitu Voi (voi, kirnupiimä, entsyymit)
  • maltodekstriini (maissista)
  • piimä
  • guarkumi ja arabikumi

  • keinotekoinen väri
  • rasvaton maito
  • kanolaöljy, auringonkukkaöljy, soijaöljy
  • luonnolliset maut (mukaan lukien luonnon karamellityyppi)
  • melassi
  • soijalesitiini
  • rosmariiniuute ja askorbiinihappo (antioksidantit)

Wow, joten tämä versio poikkesi alkuperäisestä resepti quitea vähän. Se sisältää lähes kaikki kirjan maitotuotteet.

Cracker Jack Chocolate Peanut Butter Popcorn

vaikka suklaa itsessään on usein maidotonta, suklaamakuiset popcornit ovat yleensä ei-vegaanisia.

nämä sisältävät:12

  • maissisiirappi, sokeri, suola
  • Popcorn
  • kaakaojauhe (valmistettu emäksellä)
  • maltodekstriini (valmistettu maissista), dekstroosi
  • voi(kerma, suola)
  • luonnolliset ja keinotekoiset aromit (mukaan lukien luontainen Suklaamakuinen WONF, Keinotekoinen Suklaamakuinen ja Keinotekoinenpeanut Voimaku)
  • kaakaojauhe
  • keskipitkäketjuiset triglyseridit
  • glyseroli ja soijalesitiini

vaikka ehdottomasti odottaisin tämän olevan ei-vegaaninen, se tuli paljon lähemmäksi kuin Jack ’ D makea ja suolainen.

siinä se Cracker Jacksin ja Crunch ’nmunchin vegaanistatukselle. Kiitos lukemisesta.

kannattaa tarkistaa myös seuraavat asiaan liittyvät jutut:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.