Julkaistu Jätä kommentti

Maakotka

Tieteellinen luokitus

yleinen nimi maakotka, American gold eagle Kingdom Animalia Phylum Chordata Class Aves Order Falconiformes Family Accipitridae suku laji Aquila (eagle) chrysaetos (gold eagle) canadensis

Fast Facts

kuvaus maakotkan höyhenpuku on tummanruskea, pyrstön tyvessä on valkoista ja takaraivossa kultahöyheniä. Nokka ja kynnet ovat mustat. Keskenkasvuisilla linnuilla on leveä, valkoinen pyrstönauha, jossa on musta reuna, ja siipien alapinnoilla on suuria valkoisia laikkuja. Koko 1 m (3 jalkaa) korkeus; 2-2,3 m (6,5-7,5 jalkaa) siipien kärkiväli Paino uros: 3,5-4 kg (8-9 lbs.)
naiset: 4,5-6 kg (10-14 lbs.) Ruokavalio sisältää pieniä ja keskisuuria nisäkkäitä, lintuja, ja matelijoita; satunnaisesti haaskat haudonta 35-45 päivää Kytkin koko 2-4 munaa pakenevat kesto 72-84 päivää sukukypsyys noin 4-5 vuotta elinikä jopa 30 vuotta luonnonvaraisena, pidempi vankeudessa alue Länsi-Yhdysvalloissa ja poikki Kanadan ja Alaskan; talvet Pohjois-Amerikassa Etelä-ja Keski-Alaskassa Keski-Meksikossa elinympäristö löytyy avoin maa ja aavikko ruohomaiden populaatio Global: Tuntematon asema IUCN: vähiten huolta aiheuttava
CITES: Liite II
USFWS: Ei luetteloitu

hauskoja faktoja

maakotkia ei tyypillisesti tavata Yhdysvaltain itäosissa, koska nämä kotkat karttavat laajalti asuttuja alueita. Niitä löytyy Yhdysvaltain länsiosien karusta yksinäisyydestä, jossa ihmiset ovat levittäytyneempiä.

maakotkat olivat aikoinaan pahuuden symboli. Heidän ajateltiin aikoinaan varastavan vauvoja kehdoistaan ja vievän ne pois. Tämä ei pidä paikkaansa; ne syövät pääasiassa jäniksiä, murmeleita ja kavioeläimiä.

nämä linnut pystyvät liitämään pitkiä aikoja vähällä vaivalla. Sitä varten ne pyydystävät nousevia lämpimän ilman massoja, jotka kuljettavat niitä ylöspäin spiraalimaisesti.

kun maakotkat havaitsevat saaliin liitäessään, ne työntävät siipensä ja syöksyvät jopa 322 km / h (200 mph) nopeudella, jotkut sanovat sen kuulostavan pieneltä, matalalla lentävältä lentokoneelta.

nämä kotkat hyökkäävät mieluiten vastatuuleen, mikä lisää sekä nopeutta että kykyä hallita nopeuttaan ja ohjattavuuttaan.

maakotkan pesät on tehty suurista oksista tai juurista ja ne on yleensä vuorattu sammalella, kaarnalla, turkilla tai muulla pehmeällä materiaalilla. Niiden pesä on suuri, läpimitaltaan 2,4-3 metriä ja syvyydeltään 0,9-1,2 metriä!

lisätietoa raptoreista löytyy Raptorsin Infokirjasta.

ekologia ja suojelu

kotkat ovat erittäin tärkeä osa ympäristöä. Syömällä kuollutta eläinainesta ne auttavat luonnon puhdistumisessa. Kotkat ovat myös metsästäjiä, joten ne pitävät eläinkannat vahvoina. He tekevät tämän tappamalla heikkoja, vanhoja ja hitaampia eläimiä, jolloin vain terveimmät jäävät eloon. Linnut syövät myös haaskaa, joka joskus johtaa kuolemaan ajoneuvojen törmäyksissä tai myrkytyksissä.

bibliografia

Brown, L. and D. Amadon. Maailman kotkat, haukat ja Haukat. New Jersey: Wellfleet Press, 1989.

Laycock, G. ”All-American Survivor”. Wildlife Conservation, Heinä-Elokuu, 1991. s. 38-46.

Lee, G. ”Bald Eagle Soars Off Endangered List”. Tampa Tribune, 30. Kesäkuuta 1994.

Savage, C. Eagles of North America. Wisconsin: Northwood Press, 1987.

desertusa.com/mag99/dec/papr/eagle.html

BirdLife International 2015. Aquila chrysaetos . IUCN: n uhanalaisten lajien punainen luettelo 2015: e.T22696060A60131733. Ladattu 12. Maaliskuuta 2020.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.