Julkaistu Jätä kommentti

Royal Bengal Tiger-Facts & information about Royal Bengal Tigers

The Royal Bengal Tiger of India

Royal Bengal Tiger, the largest, fiercest, and powerful member of the Big Cat family in India. Jos haluat ymmärtää, miltä Tiikerit näyttävät? Mitä he syövät? Kuinka voimakkaita ne ovat? ja mistä heidät löytää? sitten vasemmalle selvittää yksityiskohtaisesti.

kuninkaalliset Bengalintiikerit tunnetaan myös nimillä Intiantiikeri ja bengalintiikeri, ja ne muodostavat suuren tiikeriperheen populaation maailmassa. Se on Intian kansalliseläin ja sitä tavataan enimmäkseen Intiassa, Kiinassa, Bhutanissa, Bangladeshissa ja Burmassa.

tämän ison kissan biologinen nimi on Panthera Tigris, joka kuuluu ”Felidae” – heimoon Mammalia-kategoriassa.

Royal Bengal Tiger Classification

Family Felidae
Sub-Family Pantherinae
Genera Panthera Tigris
Common Name Royal Bengal Tiger / Indian Tiger

Physical Description of Royal Bengal Tiger

Royal Bengal Tiger Facts
Royal Bengal Tiikeri

ei kaksi bengalintiikeriä näytä samalta! Jokaisella Bengalintiikerillä on oma raitakuvionsa. Olemme ehkä nähneet monia tiikereitä elämässämme, mutta yhdelläkään kahdella tiikerillä ei ole samanlaisia nauhakuvioita. Jokaisella maapallon tiikerillä on selvä raitakuvio, joka tekee niistä erilaisia kuin muista tiikereistä ja tekee niiden laskemisesta helppoa tiikerilaskennan aikana.

niiden väri vaihtelee keltaisesta vaaleanoranssiin, ja niissä on raitoja tummanruskeasta mustaan. Osa Bengalintiikereistä on väriltään valkoisia, Bandhavgarhin kansallispuistossa voi tavata valkoisen bengalintiikerin.

pyrstö on väriltään oranssi ja siinä on mustat renkaat. Toisin kuin muilla valkoisilla tiikereillä, joilla on siniset silmät, Bengalintiikereillä on keltaiset iirikset.

Royal Bengal Tiger physical characteristics

Awesome facts about Bengal Tiger
Royal Bengal Tiger
  • Life Span – They live for 10 to 15 vuotta.
  • Keskivartalopaino – urokset Bengalintiikerit painavat noin 225 kg ja naaraat Bengalintiikerit noin 135 kg.
  • korkeus – bengalintiikerin uroksen pituus on keskimäärin noin 9 jalkaa ja Naarastiikerin noin 8 jalkaa.
  • hampaat – niillä on poikkeuksellisen vahvat hampaat, joiden pituus on 7,5-10 cm.
  • pyrstö – niiden hännän pituus on 33-43 tuumaa pitkä.

mitä Bengalintiikerit syövät?

mikä on bengalintiikerin ruokavalio? Kuten me kaikki tiedämme, tiikerien perusluonne on lihansyöjä, ne selviävät pääasiassa nisäkkäillä ja eläimillä, kuten peuroilla, Antiloopeilla, Villisioilla, Guaareilla jne.

tiikerit voivat syödä kerralla jopa 40 kiloa lihaa. Heillä on metsästysosaamista ja he ovat Syntyneet tappajiksi. Ne käyttävät strategiaa saaliin kiinniottamiseksi ja elämän riistämiseksi niistä välittömästi.

Tiikerit metsästävät enimmäkseen yöaikaan. Ne ovat hyvin omistautuneita saaliilleen; kuninkaalliset Bengalintiikerit voivat kiivetä puihin saaliinsa vuoksi, vaikka ne eivät ole hyviä puun kiipeilijöitä. Ne ovat erittäin voimakkaita ja voivat vetää tonnin painoisen biisonin itse.

kuninkaallisen bengalintiikerin käyttäytyminen

bengalintiikerin käyttäytyminen
bengalintiikerin aggressio-img krediittejä: Kushal Guttedar

koska kuninkaalliset Bengalintiikerit ovat luonteeltaan hurjia, ne eivät ole luonteeltaan kovin ystävällisiä ja elävät yksinäistä elämää, paitsi talvisin, jolloin niitä voi nähdä 3 tai 4 hengen ryhmässä.

Bengalintiikerit ovat nopeita juoksijoita ja hyviä uimareita.

Tiikerit hyökkäävät saaliinsa kimppuun salaa.

niitä tavataan yleensä soilla, mangrovemetsissä ja ruohomailla.

yleensä ne eivät odota tiettyä parittelukautta, mutta talvisin paritteluaste on korkea.

kuninkaallinen bengalintiikeri synnyttää 4-5 pentua ja niiden tiineysaika on 3 kuukautta.

kuninkaallisilla Bengalintiikereillä on hyvin terävät muistot, ne eivät koskaan unohda kasvoja. Niiden muisti on terävämpi kuin ihmisten ja muiden eläinten. Nämä tiikerit eivät koskaan karju, taistellessaan muiden tiikerien kanssa ne sihisevät ja pöyhivät.

mielenkiintoisia faktoja kuninkaallisesta Bengalintiikeristä

kuninkaallisen bengalintiikerin esiintyminen
kuninkaallinen bengalintiikeri. img [email protected] Sachin Rai

alla on muutamia uskomattomia bengalintiikerin faktoja

  1. Royal Bengal Tigerin syljellä on antiseptinen ominaisuus, eli kun ne loukkaantuvat, ne nuolevat itseään, mikä parantaa haavan. Tämä myös pysäyttää verenvuodon.
  2. ne ovat hyvin suojelevia ja huolehtivat perheestään ja pentueistaan.
  3. ne voivat juosta jopa 60 km/h nopeuteen
  4. merkatakseen maastoalueensa, ne suihkuttavat sen lähellä olevia kiviä ja puita virtsan ja myskin sekoituksella.
  5. tiikerit ovat yöeläimiä. Suurin osa tiikerin lähestymästä saaliista on yöaikaan.
  6. Bengalintiikerit ovat väijytysmetsästäjiä
  7. tiikerin karjunta kuuluu kilometrien päähän.
  8. Bengalintiikerit ovat myös hyviä uimareita.
  9. Royal Bengal Tigersilla on kaikista isoista kissoista suurin koiraeläin. Bengalintiikerikaniini voi olla kooltaan jopa 4 tuumaa.
Tiikerinmerkintäalue
kuninkaallinen bengalintiikeri merkitsemässä reviiriään virtsasuihkulla puuhun, img krediittejä

vähemmän tunnettuja faktoja kuninkaallisesta Bengalintiikeristä

  1. bengalintiikerit eivät koskaan kulje ryhmässä kuten leijonat
  2. jokaisella tiikerillä on valkoinen täplä korvien takaosassa, se näyttää yleensä selästä katsottuna, hyökkääjälle.
  3. tiikerin molemmat takajalat ovat hieman etujalkoja pidemmät. Siksi tiikeri on abe hypätä lähes 20-30 jalkaa eteenpäin.
  4. Tiikerien näkö on moninkertaisesti parempi kuin ihmisillä ja se tekee niistä yöaikaan supermetsästäjiä.
  5. vastasyntynyt Bengalintiikerinpentu avaa silmänsä 10-12 päivän kuluttua ja luottaa tänä aikana täysin emoonsa. Eikä heillä ole täyttä näkemystä vielä muutamaan viikkoon joskus.
  6. vain 50% tiikerinpennuista selviää ja selviää aikuisikään.
  7. tiikerin häntä auttaa niitä paljon jyrkissä käännöksissä saalistaan jahdatessa.
  8. vain 10-15% kuninkaallisen bengalintiikerin tekemästä takaa-ajosta muuttuu tappoksi.
  9. paitsi turkilla, myös tiikereillä on raitoja nahoissaan. Tiikerit ovat ainoita eläimiä, joiden ruumis on täysin riisuttu.

Tiger Ambush
Tiger Ambush, img Crediton: Ramachandiran G

Royal Bengal Tiger Population in India

we löytyy suurin populaatio Royal Bengal tigers Intiassa. Viimeisimmän tiikerilaskennan 2019 mukaan Intiassa on 2 967 kuninkaallista bengalintiikeriä. Intiassa asuu yli 75 prosenttia koko maailman tiikerikannasta.

Intian ohella Intian naapurimaissa elää jokseenkin kelvollinen kuninkaallinen Bengalintiikeripopulaatio maailmassa.

Royal Bengal Tiger population in Bangladesh: 440

Royal Bengal Tiger population in Nepal: 235

Royal Bengal Tiger population in Bhutan: 100

Tiger Census 2018 (2019)

tieto viimeisimmästä tiikeripopulaatiosta on aina hallituksen huolenaihe, sillä he haluavat pelastaa tämän majesteettisen eläimen sukupuutolta.

vuoden 2018 Tiikerilaskennoissa he käyttävät enemmän tekniikkaa, jotta jäljelle jääneistä Tiikeripopulaatioista saadaan tarkkoja tietoja. Vuonna 2014 tiikerikannaksi arvioitiin 2 226 yksilöä, mikä oli vaellus vuodesta 2010 ja vaaliva hetki Intialle.

vuoden 2018 väestönlaskentaa varten hallitus on tehnyt suunnittelua, joka kannattaa Rs.10 crorea, johon kuuluu 40 000 metsänvartijaa, 26 000 kamera-ansaa ja 18 Intian osavaltion kiertäminen Tiikeripopulaation kanssa.

tähän väestönlaskentaan kuuluu myös Intian koillisosa, joka ei saanut edellisessä väestönlaskennassa mitään vastuuta. Tulokset julkistetaan vuonna 2019.

Tiikerilaskennan tulos

myöhemmän Tiikerilaskennan tulos on nyt julki ja Intiassa on maassa 2 967 tiikeriä, mikä on noin 33% enemmän kuin vuoden 2014 väestönlaskennassa ja yli kaksinkertainen vuoden 2006 Tiikerilaskennassa.

uhat kuninkaallinen bengalintiikeri

Intia on menettänyt 97% kuninkaallisesta Bengalintiikeripopulaatiostaan viimeisen vuosisadan aikana. Suurin syy on metsästys, salametsästys, kaupungistuminen, elinympäristöjen häviäminen ja Laiton villieläinkauppa.

salametsästys ja Laiton Tiikerinmetsästys

Tiikerien salametsästys
Tiikerien salametsästys on yksi suurimmista uhista, img credits

nämä majesteettiset Bengalintiikerit tarvitsevat suojeltavaksi sukupuutolta. Vuosien saatossa niiden määrä on vähentynyt dramaattisesti.

näitä majesteettisia bengalintiikereitä on suojeltava sukupuutolta. Vuosien saatossa niiden määrä on vähentynyt dramaattisesti.

salametsästys tarkoittaa tiikerin valmistamien tuotteiden, kuten tiikerin nahan, tiikerin tekemien korujen, laitonta kauppaa. Näitä nahkoja ja koruja myydään kansainvälisillä markkinoilla miljoonilla.

salametsästys on vähentänyt tiikerien määrän vain 3 000: een 1 00 000: sta 1900-luvun alussa.

ihmispopulaation uhka

ihmispopulaation kasvaessa siitä on tulossa uhka villieläimille. Mitä eläviin tulee, ihmiset kaatavat puita ja metsäpinta-ala pienenee.

suuri osa tiikerien elinalueesta on ihmisten asuttamaa ja muutettu maatalousmaiksi, padoiksi, talojen tekoa varten jne. se paljastaa tiikerin. Sen vuoksi ne vaeltavat yksin etsimässä elinympäristöään, mikä lopulta johtaa sisäsiittoisuuteen, joka vähentää geneettistä monimuotoisuutta.

on nähty myös monia ihmisten ja eläinten välisiä konflikteja, joissa monet isot kissat joutuvat maksamaan äärimmäisen hinnan.

Save Tiger Initiative/Save Big Cats Initiative

vuonna 1973 Intiassa aloitettiin projekti Tiger, jonka tavoitteena oli suojella tätä uhanalaista lajia. Hankkeen tarkoituksena on tarjota Bengalintiikereille niiden luontaiset elinalueet ja suojella niitä metsästäjiltä ja sukupuuttoon kuolemiselta.

hallitus alkoi myös varoittaa tavallista kansaa sukupuutosta mainoksella ”vain 1411 jäljellä”, sillä kuninkaalliset Bengalintiikerit ovat maamme ylistävin laji. Kuuluisuudet, kuten Amitabh Bachchan, Dhoni liittyi aloitteeseen ja edisti sitä.

hallituksen jatkuvien ponnistelujen ansiosta Intiassa on nyt 50 Project Tiger Wildlife reserves-luonnonsuojelualuetta, joiden pinta-ala on yli 70 000 neliökilometriä.

hallituksen lisäksi velvollisuutemme on myös pelastaa nämä uhanalaiset Isot kissalajit seuraavalle sukupolvelle.

missä nähdä Intian kuninkaallinen bengalintiikeri

kuninkaallinen bengalintiikeri pitää trooppisista sademetsistä, soista ja korkeista ruohoista. Muutamia kansallispuistoja ja luonnonsuojelualueita, alla on joitakin bengalintiikeri elinympäristöjä Intiassa.

  • Kanhan kansallispuisto, Madhya Pradesh
  • Bandhavgarhin kansallispuisto, Madhya Pradesh
  • Sunderbanin kansallispuisto, Länsi-Bengal
  • Ranthamboren Tiikerivarasto, Rajasthan
  • Corbettin kansallispuisto, Uttaranchal
  • Tadoban Andharin Tiikerivarasto, Maharashtra
  • Penchin kansallispuisto Maharashtra & Madhya Pradesh

paras aika nähdä kuninkaallisia bengalintiikereitä

paras aika vierailla missä tahansa kansallispuistossa on talvella lokakuusta maaliskuuhun. Mutta jos haluat vierailla paikalla Royal Bengal Tiger, Paras aika on huhti-kesäkuussa, koska tänä aikana kesä lähestyy ja tiikerit voidaan nähdä lähellä vesistöjä tai lampi tai järvi. Paras aika voi kuitenkin vaihdella puistosta toiseen kyseisen puiston maisemien ja ilmasto-olosuhteiden perusteella.

bengalintiikeri faktat

bengalintiikeri faktat
bengalintiikeri faktat
missä kuninkaallinen bengalintiikeri elää?

kuninkaallinen bengalintiikeri elää enimmäkseen tiheissä metsissä Intiassa, Bangladeshissa, Nepalissa. Yhdessä näissä maissa asuu yli 80 prosenttia maailman Tiikeripopulaatiosta.

kuinka monta bengalintiikeriä Intiassa on?

Intiassa on 2967 bengalintiikeriä, mikä on noin 75% maailman tiikerikannasta.

missä tiikeri asuu Intiassa?

Intiassa on 50 Tiikerireserviä, joissa suurin osa Bengalintiikeristä asuu.

mikä on bengalintiikerin ruokavalio?

kuninkaallinen bengalintiikeri on enimmäkseen riippuvainen nisäkkäistä, kuten peuroista, gaureista, villisioista jne. Sunderbansissa tiikerit ovat kuitenkin enimmäkseen kalojen varassa.

Voiko bengalintiikeri kiivetä puuhun?

ei oikeastaan, mutta joskus nähdään, että he ovat kiivenneet puuhun tiettyyn korkeuteen. Mutta he eivät ole hyviä puissa kiipeilijöitä.

osaako kuninkaallinen bengalintiikeri uida?

Royal Bengal Tigers on hyvä uimari. Ne pystyvät tarvittaessa uimaan useita kilometrejä yhtäjaksoisesti.

onko kuninkaallinen bengalintiikeri uhanalainen?

Kyllä, Bengalintiikerit ovat uhanalaisia. Salametsästys ja metsien hävittäminen ovat suurimpia uhkia niille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.