Julkaistu Jätä kommentti

Virginia Opossum

Tieteellinen luokitus

yleinen nimi Virginia opossum, common opossum, opossum Kingdom Animalia Phylum Chordata Class Mammalia Order Didelphimorphia heimo didelphidae suvun lajit didelphis (two vomps) virginiana (origined from Virginia)

Fast Facts

kuvaus Virginian opossumi on harmaa tai musta, jossa on valkokärkisiä suojuskarvoja ja pitkä, terävä kuono. Häntä hieman esihensile (ahne) ja enimmäkseen karvaton. Koko noin 609-914 mm (24-36 tuumaa) Paino 2,7-5,9 kg (6-13 lbs.) Ruokavalio kaikkiruokainen; ruokkii pieniä selkärankaisia, raatoja, selkärangattomia ja kasviainesta tiineys kestää 13-14 päivää. Vastasyntyneet poikaset ryömivät pussiin tällä hetkellä ja pysyvät pussissa 60 päivää. Sukukypsillä naarailla voi olla kaksi poikuetta vuodessa.

hoitojakso: niitä vieroitetaan runsaana 100 vuorokautta.

sukukypsyys noin 1 vuosi elinikä 2-3 vuotta luonnonvarainen; 4-7 vuoden hallittu levinneisyysalue Costa Rica pohjoiseen Meksikon ja Yhdysvaltain Keski-ja itäosan kautta Kaakkois-Kanadaan metsissä tai paksussa pensaikossa, yleensä lähellä vesikantaa oleva elinympäristö Maailmanlaajuinen: tuntematon tila IUCN: Not listed
CITES: Not listed
USFWS: Not listed

Fun Facts

  1. Virginian (tai yleinen) opossumi on ainoa Pohjois-Amerikan pussieläin. Pussieläin on nisäkäs, jolla on pussi, johon se kantaa poikasiaan. Nuoret opossumit eivät ole täysin kehittyneitä astuessaan pussiin.
  2. nuoret opossumit joutuvat viettämään elämänsä kaksi ensimmäistä kuukautta emonsa pussissa.
  3. Opossum on Algonkiini-Intiaaninimi, joka tarkoittaa ”valkoista eläintä.”Nimitys” pussieläin ”tulee latinan kielen sanasta” pussieläin”, joka tarkoittaa pussia, jossa poikasia kannetaan.
  4. esihistoriallisesta ajasta nykypäivään opossumi on lähes ennallaan. Jotkut tutkijat kutsuvat sitä eläväksi fossiiliksi.
  5. opossumit ovat crepuskulaarisia ja yöeläimiä, jotka viettävät suurimman osan tästä ajasta etsien ruokaa. Niillä on tarkka hajuaisti ja ne saattavat myös turvautua kosketukseen löytääkseen ruokaa.
  6. pelästyessään tai säikähtäessään opossumit voivat teeskennellä kuolemaa (tai ’leikkiä opossumia’). Maahan käpertyneenä suu auki ja kieli roikkuen opossumi näyttää kuolleelta. Ne voivat myös vapauttaa ulostetta ja vapauttaa vihreää, pahanhajuista limaa, joka erittyy sen anaalirauhasista. Niiden hengitys hidastuu ja pysyy sellaisena muutamasta minuutista jopa useisiin tunteihin. Tämän näytöksen aikana niitä voidaan tökkiä ja töniä tai jopa purra toisen eläimen antamatta mitään merkkejä kärsimyksestä. Opossumin pelaaminen voi antaa näille eläimille mahdollisuuden paeta saalistusta, koska useimmat petoeläimet eivät syö haaskaa tai kuolleita eläimiä. Tutkijat eivät ole vielä selvittäneet, onko kuoleman teeskentely tahallista vai tahaton reaktio. Jotkut uskovat kemikaalien vapautuvan aivoihin ja aiheuttavan tilapäisen kooman, mutta tallenteet aivojen toiminnasta osoittavat, että opossumi on erittäin valppaassa tilassa teeskennellessään kuolemaa.
  7. Opossumeilla on viisikymmentä veitsenterävää hammasta; eniten hampaita on yhdelläkään maanisäkkäällä.

ekologia ja suojelu

opossumit ovat raadonsyöjiä, mikä tekee niistä äärimmäisen tärkeitä mille tahansa elinympäristölle. Raatoja syömällä ne pienentävät tautien leviämisriskiä alueella.

bibliografia

Grzimek, tohtori Bernhard. Grzimek ’ s Encyclopedia of Mammals: Vol. 1. McGraw-Hill Publishing Co. New Yorkissa 1990.

Nowak, R. M. Walker ’ s Mammals of the World: Volume 1, 5th Ed.; Johns Hopkins University Press; Baltimore and London, 1991.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.