Publisert Legg igjen en kommentar

Er Cracker Jacks Vegan? Hva Med Crunch ‘ N Munch?

Cracker Jack Er et populært merke av snack mix som inneholder karamell-belagt, melasse-flavored popcorn og peanøtter. Crunch ‘ n Munch er lik, men utenmelasse smaken. Annet enn det, er hovedforskjellen mellom de toat Cracker Jack er kjent for å inneholde en «premie».Uansett, mange veganer vokste opp med å spise de smakfulle snacksene og vil vite om de kan fortsette å gjøre det etter å ha byttet til en 100% plantebasert diett.

Er Cracker Jacks veganer? De originale Cracker Jacks er veganer, da de ikke inneholder det mestville vurdere å være ekte karamell. Det er imidlertid noen variasjoner avoriginal som inneholder meieriderivater, noe som gjør dem uegnet for 100% plantebaserte spisere.

Er Crunch ‘ n Munch veganer? Dessverre Er Crunch ‘ N Munch ikke-veganer. Dette gjelder for theoriginal karamell smak samt smør fløtekaramell, sjokolade karamell, etc.For tiden er hver eneste smak som tilbys av merkevaren ikke-veganer på grunn av melkprodukter.Det vi skal gjøre her er å liste opp både veganske og ikke-veganske versjoner av snackmatene sammen med en analyse av ingrediensene.

PS Mens du er her, sjekk ut de beste veganske kokebøkene for nybegynnere. Ingen vanskelig eller lang å lage mat oppskrifter her. 🙂

Vegan Cracker Jacks

Cracker Jack Original

denne versjonen er den originale karamellbelagte popcorn og peanøtter.

Ingredienser inkluderer:1

  • Sukker
  • Mais Sirup
  • Popcorn
  • Peanøtter
  • Melasse
  • Salt
  • Mais Og / Eller Soyaolje
  • Soya Lecithin

som du kan se, mais sirup og sukker brukes-ikke karamell.

det er sant at de strengeste veganer noen ganger liker å unngåbearbeidet sukker-i hvert fall her i Usa.

dette er fordi i USA behandlet hvitt sukker har en tendens til å værelaget ved hjelp av bein char. Tilstedeværelsen av bearbeidet sukker gjør imidlertid ikke aprodukt uegnet for veganer av de fleste standarder.2

dette skyldes i stor grad at hvitt sukker kan behandles utenbenkar—andre veganvennlige stoffer kan brukes til å fjerne urenheter, og det er egentlig ingen måte å vite sikkert.Men Hvis du er en spesielt forsiktig veganer, vil du kanskje ha toopt for snacks som bare inneholder organisk sukker,som aldri behandles medbenkar.

Cracker Jack Smør Toffee Popcorn

denne versjonen inneholder:3

  • Mais Sirup
  • Sukker
  • Popcorn
  • Melasse
  • Lecithin*
  • Salt
  • Naturlig Og Kunstig Smak

*Lecithin brukes Som emulgator og overflateaktivt middel i bearbeidetmatvarer. Slike tilsetningsstoffer tiltrekker seg både fett-og vannmolekyler, noe som hjelperingrediensene forblir fine og homogene.

Lecithin kan være ikke-veganer når den er hentet fra eggeplommer.Molekylet finnes imidlertid også rikelig i plantekilder som soyabønne ogsolsikkeoljer.

Heldigvis, i dette tilfellet angir etiketten at soya lecitinbrukes. Så, ingen problemer her.3

som for den kontroversielle-klingende «Smør Fløtekaramell» …

Vanligvis, når ordet «smør» er i beskrivelsen, detstavler dårlige nyheter for veganere. Men smør smaken, i dette tilfellet, avlederfra «naturlige og kunstige smaker», ikke fra smøret selv.Noen forbindelser som naturlig forekommer i smør, som erdelvis ansvarlig for sin karakteristiske smak, kan faktisk avledes fra andre kilder enn ekte smør. Acetoin, diacetyl eller acetylpropionyl er tre slike forbindelser.4

De er naturlige, fordi de kan finnes i naturligstoffer, men de kan også syntetiseres kjemisk.

mens forbindelsene selv er veganer, noen spesieltforsvarlige veganer liker å unngå ingredienser som antas å ha blitt testet pådyr(for kreftfremkallende, etc.).5

uansett kvalifiserer denne smaken som veganer, fordi det er en versjon av snackmaten som ikke inneholder karamell.

i Stedet inneholder den mais sirup og melasse som solesugar kilder.

Mais sirup er laget av … du gjettet det: mais. Derfor er det alltid plantebasert og dermed alltid vegansk.6

Melasse er laget av sukkerrør eller sukkerroer, så det er 100%plantebasert.7

Ikke-Vegansk Cracker Knekt og Knase ‘N Munch

Knase’ n Munch: Karamell

det interessante spørsmålet er ikke «hvorfor Er Knase’ n Munch ikke-veganer?», men heller » hvorfor er den originale Cracker Jacks vegan?”.

tross Alt hevder De å være et karamellbasert produkt. Isuppose det er ingen merkingsbegrensninger som vil forby en karamellkandeikke produsert med melkesukker, fra å bli merket som karamell.Mens Vi hadde flaks Med Cracker Jack, Crunch ‘ n Munch ismade med et stoff de fleste ville vurdere å være nærmere ekte karamell.

så du vet, karamell konfekten (dvs. ikke «karamellfarge»)er nesten alltid ikke-veganer. Mens karamell-belagt og flavored godteri kan være meieri-fri, karamell godteri er ikke-veganer som standard.

hvorfor inneholder karamell vanligvis melk? Den er produsert byperforming Maillard browning reaksjon på enkle sukkerarter, og simplesugar av valget er vanligvis laktose-aka melkesukker.

Spesifikt Inneholder Crunch ‘N Munch:8

  • Mais Sirup
  • Sukker, Vann, Salt
  • Popcorn
  • Peanøtter
  • Smør
  • Delvis Hydrogenert Soyaolje, Soyaolje
  • SweetDairy Whey
  • Emulgatorer – Soya Lecithin, Mono – ogdiglyserider
  • Natriumbenzoat (Konserveringsmiddel)
  • Kunstig Smør flavor
  • farget med betakaroten og vitamin apalmitate
  • Natriumbikarbonat

jeg tror fortsatt ikke jeg vil kalle dette ekte Karamell, men vi har flere Problemer Her. Selv om mais sirup brukes som bindemiddel (ikke smeltetkaramell), ser vi fortsatt to meieriprodukter i blandingen: myse og smør.

Så, Mens Cracker Jacks inneholder smørsmak, Har Crunch ‘ nMunch ekte smør. Margarin Og smørlignende pålegg er laget med grønnsakeroljer, selv om De fortsatt kan være ikke-veganer på grunn av tilstedeværelsen av melkderivater.

smør er imidlertid alltid avledet fra kreminnholdet imelk, så det er alltid ikke-vegansk.

vi har også whey protein, som er et melkeprotein. Det brukes av næringsmiddelindustrien i bearbeidede matvarer av flere årsaker. Whey finnes ikke i planteriket, så Det er alltid ikke-vegansk.

Crunch ‘n Munch Smør Fløtekaramell med Peanøtter

disse inneholder:9

  • Mais Sirup
  • Popcorn Og Peanøtter
  • Sukker, Brunt Sukker
  • Smør
  • Rapsolje, Soyaolje
  • Salt
  • Soya Lecithin
  • Natriumbikarbonat
  • Sitronsyre Og tbhq (for friskhet)

denne er overraskende nær å være meierifri fordi den ikke inneholder noen melkeproteiner. Men det har fortsatt smør. Så, dessverre, i dette tilfellet lever «smør karamell» opp til navnet.

Crunch ‘n Munch: Sjokolade’ n Karamell m / Peanøtter

disse inneholder:10

  • Mais Sirup
  • Sukker, Brunt Sukker, Salt
  • Peanøtter og Popcorn
  • Smør(Krem, Salt)
  • Sjokolade Brennevin
  • Soyaolje, Delvis Hydrogenert Soyaolje
  • SweetDairy Whey
  • Soya Lecithin og Mono-/Diglyserider
  • Natriumbenzoat (Konserveringsmiddel), Natriumbikarbonat
  • /li>

  • kunstig smør smak, andre naturlige Ogkunstige smaker
  • Vitamina Palmitate og betakaroten (farge)

Igjen Med Den Søte meieri whey. Sjokolade betyr vanligvismelkefett og / eller melkeproteiner. Så dette er ingen overraskelse.

Cracker Jack ‘ D Sweet & Salt Saltet Karamell Popcorn

Dette er en ganske ny smakprofil. Det var ikke umiddelbart at det ville være ikke-vegansk fordi det ser ut til å være en salt versjon av den meierifrie originalen.

Akk, den inneholder:11

  • Sukker, Salt
  • Smør(Krem, Salt)
  • Popcorn
  • Brunt Sukker
  • Mandler
  • Myse, Hveteproteinisolat og Myseproteinkonsentrat
  • Enzymmodifisert Smør (Smør, Kjernemelk, Enzymer)
  • Maltodekstrin (Fra Mais)
  • Kjernemelk
  • Guargummi og gum arabic
  • Kunstig Farge
  • skummet Melk
  • rapsolje, solsikkeolje, soyaolje
  • naturlige smaker (Inkludert naturlig karamell typeflavor)
  • melasse
  • soya lecithin
  • Rosmarin Ekstrakt Og Askorbinsyre (antioksidanter)

wow, så denne versjonen divergerte fra den opprinnelige oppskriften ganskelitt. Den inneholder nesten hvert melkeprodukt i boken.

Cracker Jack Sjokolade Peanøttsmør Popcorn

mens sjokolade i seg selv er ofte meieri-fri, sjokolade-flavoredsnacks er vanligvis ikke-veganer.

disse inneholder:12

  • Mais Sirup, Sukker, Salt
  • Popcorn
  • Kakaopulver (Behandlet Med Alkali)
  • Maltodekstrin (Laget Av Mais), Druesukker
  • Smør(Krem, Salt)
  • Naturlige Og Kunstige Smaker (Includingnaturlig Sjokolade Smaken WONF, Kunstig Sjokolade Smaken, Og ArtificialPeanut Smør Smak)
  • Kakaopulver
  • Medium Kjede triglyserider (mcts)
  • Glyserol og Soya Lecithin

mens Jeg Definitivt Forventer At Denne Skal være ikke-vegan, kom Den Mye Nærmere Enn Jack ‘ D Søt Og Salt.

Det er det for vegansk status Av Cracker Jacks og Crunch ‘ nMunch. Takk for at du leste.

du vil kanskje også sjekke ut følgende relatedarticles:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.