Posted on Leave a comment

Bobcat-Lynx rufus (Lynx rufus)

Bobcat
volwassen mannelijke bobcat in Bow, NH;
Foto Met dank aan Diane Lowe.

selecteer afbeelding voor grotere weergave.

beschrijving

De meest voorkomende wilde kat in Noord-Amerika is een geelbruine of roodbruine (meer grijze in de winter) kleur met onduidelijke donkere vlekken en strepen langs zijn lichaam. De soort dankt zijn algemene naam aan zijn karakteristieke stubby, of “bobbed,” staart. De staart is 4-7 centimeter lang met 2 of 3 zwarte staven, terwijl de onderkant wit is. Hun bovenbenen hebben donkere horizontale banden. Het gezicht heeft dunne, zwarte lijnen die zich uitstrekken over een brede wangkraag en hebben getufte oren.

de soort is seksueel dimorf met mannetjes die Grotere lichaamsgewichten en fysieke grootte hebben dan vrouwtjes. Bobcats staan 19-22 inch op de schouder en 28-49 inch in lengte gemiddeld. Mannelijke bobcats in New Hampshire gemiddeld 27 pond, terwijl vrouwen gemiddeld 17. De grootste geregistreerde lichaamsgewicht (51-pond man) vond plaats in Pittsburg NH in 1927. Meer recent, tijdens de herfst van 2017 een weg-gedode mannelijke bobcat werd teruggevonden in Tuftonboro, NH en woog in op 45 pond.

Bobcat

levensduur

Bobcat heeft een gemiddelde levensduur van 2-5 jaar in het wild met een klein aantal individuen die tot 15 jaar leven. Leeftijdgegevens die zijn geregistreerd van bobcat die zijn verzameld in NH, ondersteunen deze gerapporteerde leeftijden. Een in Hebron NH teruggevonden vrouwelijke bobcat was in 2012 13 jaar oud, terwijl een mannelijke bobcat uit Stoddard NH in 2018 14 jaar oud was. Er wordt gemeld dat bobcat tot 32 jaar kan leven wanneer hij in gevangenschap wordt gehouden

verder lezen

  • het geschenk van de Bobcat PDF-Document
  • bergleeuwen in Nh
  • Canada Lynx: Shadow Cat PDF-Document

Range en verspreiding

Bobcats worden verspreid van kust tot kust in de VS en van zuid-Canada tot Mexico via 12 ondersoorten. De ondersoort in New Hampshire staat bekend als Lynx rufus gigas. Bobcat wordt vaak verward met de Canadese lynx gezien het overlappende historische bereik van beide soorten in bepaalde gebieden van de noordelijke VS en Zuidelijke Canadese regio ‘ s. Bobcat heeft de afgelopen tien jaar hun bereik en populatie in de Verenigde Staten uitgebreid. Bobcat populaties worden gevonden in heel New England hoewel Rhode Island wordt beschouwd als de laagste populatie van de regio. in New Hampshire zouden bobcats historisch gezien de grootste aanwezigheid hebben gehad in de zuidwestelijke hoek van de staat. Vandaag de dag blijkt dat bobcat in alle county ‘ s van New Hampshire woont. Op basis van observatierapporten die zich in de afgelopen 20 jaar hebben voorgedaan, lijken de aantallen bobcat in New Hampshire te zijn toegenomen. Genetisch onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van New Hampshire geeft bobcat in New Hampshire hebben een grotere genetische diversiteit vandaag ten opzichte van de 1950-1960 Tijdperk.

Bobcat met prooi

gewoonten en Habitat

Bobcats leven in wollige of gebroken bossen (hardhout, naaldhout of gemengd), moerassen, landbouwgrond, halfwoestijnen, struikgewas, en rotsachtige of bossige droge gronden. Hun thuis varieert in grootte, afhankelijk van geslacht, seizoen en prooien distributie en overvloed. Bobcats markeren hun grondgebied met urine, uitwerpselen, anale klier geur, en schaafwonden op fysieke markers, zoals bomen. Individuen hebben een Natal hol en andere hulpholen voor bescherming gelegen in hun hele huis bereiken. Holen zijn te vinden in grotten, holle logs, borstel palen, rots richels, of stompen.

Bobcats zijn hinderlaag roofdieren die regelmatig in het wild paden om te jagen op knaagdieren witstaarthert. Hun dieet bestaat uit muizen, eekhoorns, boshoenders, mollen, spitsmuizen, wasberen, vossen, huiskatten, korhoenders, verschillende vogelsoorten, reptielen, stekelvarkens en stinkdieren. De bobcat is in staat om te vasten tijdens periodes van beperkte voedselbeschikbaarheid, maar profiteer van de omgevingsomstandigheden, zoals wintersneeuwdiepte in deze tijden, om grote prooien te doden, zoals herten, kalkoen en mogelijk vee.

volwassen bobcats zijn solitair, behalve tijdens de paartijd. Mannetjes zijn het hele jaar door seksueel actief, maar vrouwtjes zijn meestal loops in februari en maart. Een vrouwtje en dominant mannetje kunnen meerdere malen paren na een reeks “achtervolgingen”, en het vrouwtje kan paren met andere mannetjes in zijn afwezigheid. Bobcats hebben een draagtijd van 2 maanden en vrouwtjes bevallen van een nest tussen eind April en begin mei. Nesten gemiddeld 2-3 jonge, bekend als kittens, hoewel literatuur rapporten geboortecijfers kan variëren van 1-7 jonge. Bobcat-jongen beginnen met het verkennen van hun habitat na een maand en worden gespeend na twee maanden. Door de herfst jongen zijn de jacht individueel maar blijven bij hun moeder tot een jaar oud. Bobcats zijn vocaal wanneer bedreigd of tijdens het paarseizoen. Wanneer een bobcat in gevaar is, zal hij diep grommen. De soort is het luidst als hij tijdens het broedseizoen joeg.

Bobcat juvenile

Management

tijdens de jaren 1800 werd bobcat erkend als een roofdier van vee, die premies in 1809 en voortgezet tot 1973. In de jaren 70 waren de populaties van bobcat afgenomen, werden premies afgeschaft en werden de jacht-en vangstseizoenen gestructureerd. Deze gestructureerde seizoenen schommelden van open naar gesloten tijdens de late jaren zeventig, terwijl ze in de jaren tachtig werden bewaakt en open bleven. in 1989 sloten vis en wild de jacht-en vangstseizoenen vanwege bezorgdheid over de status van de bobcatpopulatie. Deze seizoenen blijven gesloten in New Hampshire. In Maine, Massachusetts en Vermont gaat de gereguleerde oogst van bobcats door, waardoor deze staten een efficiënt middel zijn om de populaties van bobcat in de loop van de tijd te monitoren. Deze staten gereguleerde seizoenen tonen aan dat de oogst geen schade aan de bobcat populaties veroorzaken.

Habitatconnectiviteit, habitatkwaliteit en een diverse stabiele prooibasis lijken het herstel van bobcats in onze staat te hebben vergemakkelijkt. Anekdotische rapporten en waarnemingen aan het eind van de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 wezen op een herstel van de bobcatpopulatie in het voorgaande decennium. Het verzoek van 2009 en 2010 om waarnemingen van bobcat, evenals gegevens over het thuisbereik afkomstig van bobcat-onderzoek dat in New Hampshire is uitgevoerd, wijst op het herstel van de Bobcat-populatie.

tegenwoordig zijn waarnemingen van bobcat gebruikelijk geworden, waarbij waarnemingen in de hele staat worden gerapporteerd. Strenge winters kunnen van invloed zijn op de status van bobcat, omdat bobcats bescheiden aangepast zijn aan de aanwezigheid van langdurige diepe sneeuw. Toekomstige instandhoudingsinspanningen zullen waarschijnlijk ook de bescherming van kritieke bobcat-habitat, met inbegrip van grote ongefragmenteerde gebieden, blijven omvatten. Grote gebieden bieden diverse habitatstructuren samen met connectiviteit. De combinatie van deze habitats vermindert de kans op botsingen met bobcat/auto ‘ s, de bekendste sterfte-factor voor bobcat in New Hampshire.

vergelijking van bobcat en lynxWat is het verschil tussen Bobcats en Lynx uit Canada?

Excerpted from the Maine Department of Inland Fisheries & Wildlife website.

Bobcats en lynx variëren niet significant in gewicht, hoewel bobcats kleiner lijken omdat ze kortere poten, kleinere voeten en een relatief robuust lichaam hebben. De poten, staart en oorlengte zijn de beste onderscheidende kenmerken bij het vergelijken van soorten. Bobcats hebben kleinere poten en de staart is niet helemaal zwart-tip – Het is wit onder en vaak de witte wikkelt op de staart punt.

beide dieren hebben plukjes zwarte haren aan de bovenkant van hun oren, maar bobcat plukjes steken zelden meer dan 1/2-inch uit, terwijl lynx oor plukjes zijn 3/4-inch of iets langer. De staart van een bobcat (variërend van vijf tot acht centimeter en gemiddeld zes en een halve centimeter) is twee centimeter langer dan die van de lynx. Bobcats hebben twee andere onderscheidende kenmerken: Hun achterpoten zijn veel donkerder (donkerbruin tot bijna zwart) dan enig ander deel van hun lichaam en de ruggen van hun oren hebben zwarte velgen met een opvallende witte vlek in het midden.

Bobcat Research

New Hampshire Fish & Game werkte samen met de Universiteit van New Hampshire en startte in het najaar van 2009 een uitgebreide Bobcat-studie met on the ground work. Verspreiding, populatiedichtheid, habitatgebruik, habitatconnectiviteit en methoden om populaties te indexeren werden bestudeerd. Dit uitgebreide onderzoeksproject werd in December 2014 afgerond en heeft een schat aan kennis opgeleverd over bobcats in New Hampshire. Bobcat onderzoek en beheer in New Hampshire wordt gedeeltelijk gefinancierd door de Federal Aid in Wildlife Restoration Act.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.