Posted on Leave a comment

Steenarend

wetenschappelijke classificatie

gemeenschappelijke naam steenarend, Amerikaanse goudarend Koninkrijk Animalia Phylum Chordata Class Aves Order Falconiformes Family Accipitridae Genus Species Aquila (eagle) chrysaetos (gold eagle) canadensis

snelle feiten

beschrijving het verenkleed van de steenarend is donkerbruin met een wit aan de basis van de staart en gouden veren aan de achterkant van de kop. De snavel en klauwen zijn zwart. Onrijpe vogels hebben een brede, witte staartband met een zwarte rand, en grote witte vlekken op de onderzijde van de vleugels. Grootte 1 m (3 ft) in hoogte; 2 tot 2,3 m (6,5 tot 7,5 ft) spanwijdte gewicht mannetje: 3,5 tot 4 kg (8 tot 9 lbs.)
Vrouwelijk: 4,5 tot 6 kg (10 tot 14 lbs.) Dieet omvat kleine en middelgrote zoogdieren, vogels en reptielen; af en toe aas incubatie 35 tot 45 dagen Legselgrootte 2 tot 4 eieren vluchtduur 72 tot 84 dagen geslachtsrijp ongeveer 4 tot 5 jaar levensduur tot 30 jaar in het wild, langer in gevangenschap bereik West-Amerika en in Canada en Alaska; winters in Noord-Amerika van Zuid-Centraal Alaska tot Centraal Mexico Habitat gevonden in open land en woestijn graslanden populatie wereldwijd: Unknown Status IUCN: Least Concern CITES: Appendix II USFWS: Not listed

Fun Facts

steenarenden worden meestal niet gevonden in het oostelijke deel van de Verenigde Staten omdat deze arenden zich afschrikken van grotendeels bevolkte gebieden. Ze kunnen worden gevonden in de ruige eenzaamheid van het westen van de VS waar de mensen meer verspreid zijn.

steenarenden waren ooit een symbool van kwaadaardigheid. Ooit werd gedacht dat ze kinderen uit hun wiegjes zouden stelen en ze weg zouden dragen. Dit is niet waar; ze voeden zich voornamelijk met haas, marmotten en hoefdieren.

deze vogels kunnen met weinig inspanning lange tijd zweven. Om dit te doen, vangen ze stijgende massa ‘ s warme lucht, die hen op een spiraalvormige manier omhoog voert.wanneer steenarenden een prooi zien terwijl ze vliegen, steken ze hun vleugels in en vliegen met snelheden tot 322 km / u Sommigen zeggen dat het klinkt als een klein laagvliegend vliegtuig.

deze eagles geven de voorkeur aan een aanval tegen de wind, wat zowel de snelheid als het vermogen verhoogt om hun snelheid en manoeuvreerbaarheid te controleren.de Steenarendnesten zijn gemaakt van grote twijgen of wortels en zijn meestal bekleed met mos, schors, vacht of ander zacht materiaal. Hun nest is groot en strekt zich uit tot 2,4 tot 3 m (8 tot 10 ft) breed en 0,9 tot 1,2 m (3 tot 4 ft) diep!

voor meer informatie over raptors, bekijk het Raptors InfoBook.

ecologie en behoud

adelaars zijn een zeer belangrijk onderdeel van het milieu. Door dood dierlijk materiaal te eten, helpen ze bij het opruimen van de natuur. Arenden zijn ook jagers, dus ze houden dierenpopulaties sterk. Ze doen dit door zwakke, oude en langzamere dieren te doden, zodat alleen de gezondsten kunnen overleven. De vogels voeden zich ook met aas, wat soms leidt tot de dood door botsingen of vergiftiging.

Bibliografie

Brown, L. en D. Amadon. Arenden, Haviken en Valken van de wereld. New Jersey: Wellfleet Press, 1989.

Laycock, G. “All-American Survivor”. Wildlife Conservation, Juli-Augustus 1991. PP. 38-46.Lee, G. “Bald Eagle Soars Off Endangered List”. De Tampa Tribune, 30 Juni 1994.Savage, C. Eagles of North America. Wisconsin: Northwood Press, 1987.

desertusa.com/mag99/dec/papr/eagle.html

BirdLife International 2015. Aquila chrysaetos . De IUCN Red List of Threatened Species 2015: e. T22696060A60131733. Gedownload op 12 maart 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.