Posted on Leave a comment

zijn Cracker Jacks Veganistisch? En Crunch ‘ n Munch?

Cracker Jack is een populair merk snackmix met karamelgecoate popcorn en pinda ‘ s met melasse smaak. Crunch ‘ n Munch is vergelijkbaar, maar zonder de melasse smaak. Anders dan dat, het belangrijkste verschil tussen de twee isdat Cracker Jack is bekend voor het bevatten van een “prijs”.

hoe dan ook, veel veganisten groeiden op met het eten van de smakelijke snacks en wilden weten of ze dit kunnen blijven doen na het overstappen op een 100% plantaardig dieet.

zijn Cracker Jacks veganistisch? De originele Cracker Jacks zijn veganistisch, omdat ze niet bevatten wat de meesten zouden beschouwen als echte karamel. Er zijn echter enkele variaties van theoriginal die zuivelderivaten bevatten, waardoor ze ongeschikt zijn voor 100% plantaardige eters.

Is Crunch ‘ n Munch veganistisch? Helaas is Crunch ‘ n Munch niet veganistisch. Dit geldt zowel voor de originele karamelsmaak als voor de botertoffee, chocoladekaramel, enz.Momenteel is elke smaak van het merk niet veganistisch vanwege melkproducten.

wat we hier gaan doen is zowel veganistische als niet-veganistische versies van de snacks samen met een analyse van de ingredi├źnten.

P. S. terwijl je hier bent, bekijk dan de beste veganistische kookboeken voor beginners. Geen moeilijk of lang te koken recepten hier. ­čÖé

Vegan Cracker Jacks

Cracker Jack Original

Deze versie is de originele met karamel beklede popcorn en pinda ‘ s.

bestanddelen zijn::1

  • suiker
  • ma├»ssiroop
  • Popcorn
  • pinda ‘ s
  • melasse
  • zout
  • ma├»sÔÇöen/of sojaolie
  • sojalecithine

zoals u kunt zien, worden maïssiroop en suiker gebruikt-geen karamel.

Het is waar dat de strengste veganisten soms verwerkte suiker willen vermijdenÔÇöalthans hier in de Verenigde Staten.

Dit komt omdat in de VS verwerkte witte suiker meestal wordt gemaakt met botchar. Echter, de aanwezigheid van verwerkte suiker maakt een product niet ongeschikt voor veganisten door de meeste normen.2

Dit komt voornamelijk doordat witte suiker kan worden verwerkt zonder dat er een gebeente char-andere veganistische-vriendelijke stoffen kunnen worden gebruikt om onzuiverheden te verwijderen, en er is echt geen manier om het zeker te weten.

maar als u een bijzonder voorzichtige veganist bent, wilt u misschien ook snacks gebruiken die alleen biologische suiker bevatten, die nooit met bone char wordt verwerkt.

Cracker Jack Butter Toffee Popcorn

deze versie bevat:3

  • ma├»ssiroop
  • suiker
  • Popcorn
  • melasse
  • lecithine *
  • zout
  • natuurlijke en kunstmatige smaakstoffen

* lecithine wordt gebruikt als emulgator en oppervlakteactieve stof in bewerkte voedingsmiddelen. Dergelijke additieven trekken zowel vet-en watermoleculen aan, helpende bestanddelen blijven mooi en homogeen.

lecithine kan niet veganistisch zijn als het afkomstig is van eigeel.Het molecuul wordt echter ook overvloedig aangetroffen in plantaardige bronnen zoals soja en zonnebloemolie.

Gelukkig geeft het etiket in dit geval aan dat sojalecithini ‘ s worden gebruikt. Dus, geen problemen hier.3

wat betreft het controversieel klinkende “Botertoffee” …

wanneer het woord “boter” in de beschrijving staat, is dit meestal slecht nieuws voor veganisten. De botersmaak, in dit geval, is echter afgeleid van “natuurlijke en kunstmatige smaken”, niet van de boter zelf.

sommige verbindingen die van nature in boter voorkomen en die gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de karakteristieke smaak, kunnen eigenlijk uit andere bronnen dan echte boter worden afgeleid.

Acetoïne, diacetyl of Acetylpropionyl zijn drie van deze verbindingen.4

ze zijn natuurlijk, in die zin dat ze in natuurlijke stoffen kunnen worden aangetroffen, maar ze kunnen ook chemisch worden gesynthetiseerd.

hoewel de samenstellingen zelf veganistisch zijn, vermijden sommige vooral gezonde veganisten ingredi├źnten waarvan wordt aangenomen dat ze op dieren zijn getest (op carcinogeniteit, enz.).5

hoe dan ook, deze smaak kwalificeert als veganistisch, omdat het een versievan het snackvoedsel is dat geen karamel bevat.

in plaats daarvan bevat het maïssiroop en melasse als de solesugar bronnen.

ma├»ssiroop wordt gemaakt van … je raadt het al: ma├»s. Daarom is het altijd plantaardig en dus altijd veganistisch.6

melasse wordt gemaakt van suikerriet of suikerbieten, dus het is 100% plantaardig.7

niet-veganistische Cracker Jacks and Crunch ’n Munch

Crunch’ n Munch: Caramel

de interessante vraag is niet “waarom is Crunch’ n Munch niet-veganistisch?”, maar eerder ” waarom zijn de originele Cracker Jacks veganistisch?ÔÇŁ.

zij beweren immers een product op basis van karamel te zijn. Ik stel voor dat er geen etiketteringsbeperkingen zijn die zouden verbieden dat een karamel candynot geproduceerd met melksuiker, wordt ge├źtiketteerd als karamel.

terwijl we geluk hadden met Cracker Jack, is Crunch ’n Munch gemaakt met een substantie die de meeste zouden beschouwen als dichter bij echte karamel.

zodat u weet, karamel de confectie (dat wil zeggen niet “karamel kleur”)is bijna altijd niet-veganistisch.

terwijl snoepjes met karamelcoating en smaak zuivelvrij kunnen zijn, is caramel candy standaard niet veganistisch.

waarom bevat karamel gewoonlijk melk? Het wordt geproduceerd door het uitvoeren van de Maillard browning reactie op eenvoudige suikers, en de simplesugar van keuze is meestal lactoseÔÇöaka melksuiker.

specifiek bevat Crunch ‘ n Munch:8

  • Corn Syrup
  • Suiker, Water, Zout
  • Popcorn
  • Pinda ‘ s
  • Boter
  • Gedeeltelijk Gehydrogeneerde Soja-Olie, Soja-Olie
  • SweetDairy Wei
  • Emulgatoren ÔÇô Soja Lecithine, Mono – andDiglycerides
  • natriumbenzoaat (Conserveermiddel)
  • Kunstmatige Boter Smaak
  • Gekleurd met Beta-Caroteen en Vitamine APalmitate
  • Natrium Bicarbonaat

ik nog steeds niet dat noem ik dit echt karamel, maar we haveseveral problemen hier. Hoewel maïssiroop wordt gebruikt als bindmiddel (niet gesmolten karamel), zien we nog steeds twee zuivelproducten in de mix: wei en boter.

dus, terwijl Cracker Jacks boteraroma ’s bevatten, Heeft Crunch’ nMunch echte boter.

Margarine en boterachtige smeersels worden gemaakt met plantaardige oli├źn, hoewel ze nog steeds niet-veganistisch kunnen zijn vanwege de aanwezigheid van melkderivaten.

boter wordt echter altijd afgeleid van het roomgehalte van melk, dus het is altijd niet-veganistisch.

we hebben ook wei-eiwit, een melkeiwit. Het wordt om een aantal redenen door de voedingsindustrie gebruikt in verwerkte voedingsmiddelen.

wei wordt niet gevonden in het plantenrijk, dus is het altijd niet veganistisch.

Crunch ’n Munch Butter toffee with Peanuts

deze bevatten:9

  • ma├»ssiroop
  • Popcorn en pinda’ s
  • suiker, bruine suiker
  • boter
  • koolzaadolie
  • zout
  • Soja Lecithine
  • natriumbicarbonaat
  • citroenzuur en TBHQ (voor versheid)

deze is verrassend dicht bij zuivel-vrij omdat het geen melkeiwitten bevat. Maar er zit nog boter in. Dus, helaas, in dit geval “butter toffee” doet de naam eer aan.

Crunch ’n Munch: Chocolate ’n Caramel w/Peanuts

deze bevatten:10

  • Corn Syrup
  • Suiker, Bruine Suiker, Zout
  • Pinda ‘ s en Popcorn
  • Boter(Room, Zout)
  • Chocolade Likeur
  • Soja-Olie, Gedeeltelijk Gehydrogeneerde Soja-Olie
  • SweetDairy Wei
  • Soja Lecithine en Mono-/Diglyceriden
  • natriumbenzoaat (Conserveermiddel), Natrium Bicarbonaat
  • Kunstmatige Boter Smaak, Andere Natuurlijke andArtificial aroma ‘ s
  • VitaminA Palmitaat en Beta-Caroteen (Kleur)

Opnieuw met de zoete zuivel wei. Chocolade betekent meestal melkvet en / of melkeiwitten. Dus, dit is geen verrassing.

Cracker Jack ‘ d Sweet & Salty Salted Caramel Popcorn

Dit is een vrij nieuw smaakprofiel. Het was niet meteen duidelijk dat het niet-veganistisch zou zijn, want het lijkt gewoon een zoute versie van het zuivelvrije origineel te zijn.

helaas bevat:11

  • Suiker, Zout
  • Boter(Room, Zout)
  • Popcorn
  • Bruine Suiker
  • Amandelen
  • Wei, WheyProtein-Isolaat en Wei-Eiwit Concentraat
  • EnzymeModified Boter (Boter, Karnemelk, Enzymen)
  • Maltodextrine (van Ma├»s)
  • Melk
  • guargom en arabische Gom
  • Kunstmatige Kleur
  • Magere Melk
  • Canola-Olie, Zonnebloemolie, Soja-Olie
  • Natuurlijke aroma ‘ s (met Inbegrip van Natuurlijke Karamel TypeFlavor)
  • Melasse
  • Soja Lecithine
  • Rozemarijn-Extract en Ascorbinezuur (anti-Oxidanten)

Wow, dus deze versie wijkte af van het originele recept quitea bit. Het bevat bijna elk melkproduct in het boek.

Cracker Jack Chocolate pindakaas Popcorn

terwijl chocolade zelf vaak zuivelvrij is, zijn chocoladesmaaksnacks meestal niet veganistisch.

deze bevatten:12

  • glucosestroop, Suiker, Zout
  • Popcorn
  • Cacao Poeder (behandeld met Alkali)
  • Maltodextrine (Gemaakt van Ma├»s), Dextrose
  • Boter(Room, Zout)
  • Natuurlijke en Kunstmatige Smaakstoffen (IncludingNatural Chocolade Smaak WONF, Kunstmatige Chocolade Smaak, en ArtificialPeanut Boter Smaak)
  • cacaopoeder
  • Middellange Keten Triglyceriden (Mct ‘ s)
  • Glycerol en Soja Lecithine

Terwijl ik zou zeker verwachten dat dit een niet-veganistisch, het camemuch dichterbij dan de Jack ZOU Zoet en Zout.

dat is het voor de veganistische status van Cracker Jacks en Crunch ‘ nMunch. Bedankt voor het lezen.

u kunt ook de volgende gerelateerde artikelen bekijken:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.