Publicat pe Lasă un comentariu

Bobcat – Lynx rufus (Lynx rufus)

Bobcat
ADULT de sex masculin bobcat în arc, NH;
fotografie prin amabilitatea Diane Lowe.

Selectați imaginea pentru vizualizare mai mare.

descriere

cea mai comună pisică sălbatică din America de Nord, bobcatul este o culoare maro-gălbuie sau roșiatică (mai gri în timpul iernii), cu pete întunecate indistincte și dungi de-a lungul corpului său. Specia își primește numele comun din coada sa caracteristică stubby sau „bobbed”. Coada are o lungime de 4-7 inci cu 2 sau 3 bare negre, în timp ce partea inferioară este albă. Picioarele superioare au benzi orizontale întunecate. Fața are linii subțiri, negre, care se întind pe o rufă largă a obrazului și au urechi cu smocuri.

specia este dimorfă din punct de vedere sexual, masculii având greutăți corporale și dimensiuni fizice mai mari decât femelele. Bobcats stau 19-22 inci la umăr și 28-49 inci în lungime în medie. Bobcats de sex masculin în New Hampshire medie 27 de lire sterline în timp ce femeile medie 17. Cea mai mare greutate corporală înregistrată (bărbat de 51 de kilograme) a avut loc în Pittsburg NH în 1927. Mai recent, în toamna anului 2017, un bobcat masculin ucis pe șosea a fost recuperat din Tuftonboro, NH și cântărit la 45 de kilograme.

Bobcat

durata de viață

Bobcat are o durată medie de viață de 2-5 ani în sălbăticie, cu un număr redus de indivizi care trăiesc până la 15 ani. Datele de vârstă înregistrate de la bobcat colectate în NH susțin aceste vârste raportate. O femeie bobcat recuperată în Hebron NH avea vârsta de 13 ani în 2012, în timp ce un bărbat bobcat din Stoddard NH avea vârsta de 14 ani în 2018. Este raportat bobcat poate trăi până la 32 de ani, atunci când a avut loc în captivitate

lecturi suplimentare

  • darul Bobcat document PDF
  • Lei de munte în NH
  • Canada Lynx: Shadow Cat document PDF

gama și distribuția

Bobcats sunt distribuite de la coastă la coastă în SUA și din sudul Canadei până în Mexic prin 12 subspecii. Subspecia care ocupă New Hampshire este cunoscută sub numele de Lynx rufus gigas. Bobcat sunt confundate în mod obișnuit cu râsul Canadian, având în vedere gama istorică suprapusă a ambelor specii în anumite zone din regiunile nordice ale SUA și din sudul Canadei. Bobcat și-au extins gama și populația în Statele Unite în ultimul deceniu. Populațiile Bobcat se găsesc în toată Noua Anglie, deși Rhode Island este considerat a avea o populație mai mică din regiune.

în New Hampshire, bobcats se crede că istoric au avut cea mai mare prezență în colțul de sud-vest a statului. Astăzi, datele de observare și recuperările roadkill indică faptul că bobcat locuiește în toate județele din New Hampshire. Pe baza rapoartelor de observare care au avut loc în ultimii 20 de ani, numărul bobcat pare să fi crescut în New Hampshire. Cercetările genetice efectuate la Universitatea din New Hampshire indică faptul că bobcat din New Hampshire are o diversitate genetică mai mare astăzi față de epoca anilor 1950-1960.

Bobcat cu pradă

obiceiuri și Habitat

Bobcats trăiesc în păduri dezordonate sau rupte (lemn de esență tare, conifere sau mixte), mlaștini, terenuri agricole, semi-deșerturi, tufărișuri și terenuri aride stâncoase sau stufoase. Intervalele lor de origine variază în funcție de sex, sezon și distribuție pradă și abundență. Bobcats își marchează teritoriul cu urină, fecale, miros de glandă anală și zgârieturi pe markeri fizici, cum ar fi copacii. Persoanele fizice au o casă natală și alte vizuini auxiliare pentru protecție situate în zonele lor de origine. Densurile pot fi găsite în peșteri, bușteni goi, grămezi de perii, margini de rocă sau butuci.

Bobcats sunt prădători de ambuscadă care frecventează căile sălbatice pentru a pradă rozătoarele până la căprioarele cu coadă albă. Dieta lor include șoareci, veverițe, woodchucks, alunițe, șopârle, ratoni, vulpi, pisici domestice, Cocoș, diverse specii de păsări, reptile, Porcupine și skunks. Bobcatul este capabil să postească în perioadele de disponibilitate limitată a alimentelor, deși profită de condițiile de mediu, cum ar fi adâncimea zăpezii de iarnă în aceste perioade, pentru a ucide prada mare, cum ar fi căprioarele, curcanul și potențial animalele.

bobcats adulți sunt solitari, cu excepția perioadelor de împerechere. Masculii sunt activi sexual pe tot parcursul anului, dar femelele sunt de obicei în căldură în februarie și martie. O femeie și un bărbat dominant se pot împerechea de mai multe ori după o serie de „urmăriri”, iar femela se poate împerechea cu alți bărbați în absența sa. Bobcats au o perioadă de gestație de 2 luni, iar femelele dau naștere unei așternuturi între sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai. Puii au în medie 2-3 tineri, cunoscuți sub numele de pisoi, deși literatura raportează că natalitatea poate varia de la 1-7 tineri. Bobcat young începe explorarea habitatului lor la o lună și sunt înțărcați la două luni. Prin toamna tineri sunt de vânătoare în mod individual, deși stau cu mama lor până la vârsta de un an. Bobcats sunt vocale atunci când sunt amenințate sau în timpul sezonului de împerechere. Când este în pericol, un bobcat va emite un mârâit adânc. Specia este cea mai puternică atunci când țipă în timpul sezonului de reproducere.

Bobcat juvenile

Management

în anii 1800 bobcat au fost recunoscute ca un prădător de animale care a adus pe recompense în 1809 și a continuat până în 1973. Până în anii 1970, populațiile de bobcat au scăzut, recompensele au fost eliminate și au fost adoptate sezoane structurate de vânătoare și capcană. Aceste sezoane structurate au fluctuat de la deschis la închis la sfârșitul anilor 1970, rămânând în același timp monitorizate și deschise în anii 1980. în 1989, Fish and Game a închis sezoanele de vânătoare și capcană bobcat din cauza îngrijorării cu privire la statutul populației bobcat. Aceste sezoane rămân închise în New Hampshire. Recolta reglementată de bobcats continuă în Maine, Massachusetts și Vermont, permițând acestor state un mijloc eficient de monitorizare a populațiilor de bobcat în timp. Aceste state Anotimpuri reglementate demonstrează că recolta nu dăunează populațiilor de bobcat.

conectivitatea habitatului, calitatea habitatului și o bază de pradă stabilă diversă pare să fi facilitat recuperarea bobcats în statul nostru. Rapoartele și observațiile anecdotice de la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000 au sugerat că o revenire a populației bobcat a avut loc în deceniul precedent. Solicitarea din 2009 și 2010 a observațiilor bobcat, precum și datele privind gama de domiciliu derivate din cercetările bobcat efectuate în New Hampshire, indică recuperarea populației bobcat.

astăzi, observările bobcat au devenit comune, observațiile fiind raportate în tot statul. Iernile Severe pot exercita o influență asupra statutului de bobcat, deoarece bobcats sunt adaptate modest pentru a face față prezenței zăpezii adânci prelungite. Eforturile viitoare de conservare vor continua probabil să includă protecția habitatului critic al bobcatului, inclusiv a tracturilor mari nefragmentate. Tracturile mari oferă diverse structuri de habitat, împreună cu conectivitatea. Combinația acestor habitate reduce probabilitatea coliziunilor bobcat / mașină, care sunt cel mai mare factor de mortalitate cunoscut pentru bobcat în New Hampshire.

comparație între bobcat și lynxcare este diferența dintre Bobcats și Canada Lynx?

extras din departamentul Maine pentru pescuit interior& site-ul faunei sălbatice.

Bobcats și lynx nu variază semnificativ în greutate, deși bobcats par mai mici, deoarece au picioare mai scurte, picioare mai mici și un corp relativ robust. Picioarele, coada și lungimea trunchiului urechii sunt cele mai bune caracteristici distinctive atunci când se compară speciile. Bobcats au picioare mai mici, iar coada nu este complet neagră-este albă dedesubt și adesea albul se înfășoară pe vârful cozii.

ambele animale au smocuri de păr negru la vârfurile urechilor, cu toate acestea smocurile bobcat rareori se extind mai mult de 1/2 inch, în timp ce smocurile urechii lynx sunt de 3/4 inch sau puțin mai lungi. Coada unui bobcat (variind de la cinci la opt centimetri și o medie de șase centimetri și jumătate) este cu doi centimetri mai lungă decât cea a râsului. Bobcats au alte două caracteristici distinctive: Picioarele inferioare posterioare sunt mult mai întunecate (maro închis până la aproape negru) decât orice altă parte a corpului lor, iar spatele urechilor au jante negre cu o pată albă proeminentă în centru.

Bobcat Research

New Hampshire Fish& joc parteneriat cu Universitatea din New Hampshire inițierea unui studiu cuprinzător bobcat cu privire la lucrările la sol începând din toamna anului 2009. Au fost studiate distribuția, abundența populației, utilizarea habitatului, conectivitatea habitatului și metodele de indexare a populațiilor. Acest proiect cuprinzător de cercetare a fost finalizat în decembrie 2014 și a oferit o mulțime de cunoștințe despre bobcats din New Hampshire. Cercetarea și managementul Bobcat din New Hampshire este finanțat parțial de Federal Aid in Wildlife Restoration Act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.