Publicat pe Lasă un comentariu

sunt Cracker Jacks Vegan? Ce zici de Crunch ‘ n Munch?

Cracker Jack este un brand popular de amestec de gustări care conține popcorn și arahide acoperite cu caramel,cu aromă de melasă. Crunch ‘ n Munch este similar, dar fărăaroma de melasă. În afară de asta, principala diferență dintre cele două estecă Cracker Jack este cunoscut pentru că conține un „premiu”.

oricum, o mulțime de vegani au crescut mâncând gustări gustoase șidoresc să știe dacă pot continua să facă acest lucru după trecerea la o dietă 100% pe bază de plante.

sunt Cracker Jacks vegan? Crackerii originali sunt vegani, deoarece nu conțin cel mai multar considera a fi caramel real. Cu toate acestea, există unele variații ale teoriginale care conțin derivate lactate, făcându-le improprii pentru consumatorii 100% pe bază de plante.

este Crunch ‘ n Munch vegan? Din păcate, Crunch ‘ n Munch este non-vegan. Acest lucru este valabil pentru aroma originală de caramel, precum și caramelul de unt, caramelul de ciocolată etc.În prezent, fiecare aromă oferită de marcă este non-vegană datorită produselor lactate.ceea ce vom face aici este să enumerăm atât versiunile vegane, cât și cele non-vegane ale gustărilor, împreună cu o analiză a ingredientelor.

P. S. În timp ce sunteți aici, consultați cele mai bune cărți de bucate vegane pentru începători. Nu este dificil sau lung să gătești rețete aici.

Vegan Cracker Jack

Cracker Jack Original

această versiune este floricele și arahidele originale acoperite cu caramel.

ingredientele includ:1

  • zahăr
  • sirop de porumb
  • Popcorn
  • arahide
  • melasă
  • sare
  • porumb și/sau ulei de soia
  • lecitină de soia

după cum puteți vedea, se utilizează sirop de porumb și zahăr—nu caramel.

este adevărat că celor mai stricți dintre vegani le place uneori să evitezahăr procesat—cel puțin aici, în state.

acest lucru se datorează faptului că în SUA zahărul alb procesat tinde să fie făcut folosind caractere osoase. Cu toate acestea, prezența zahărului procesat nu face un produs nepotrivit pentru vegani conform majorității standardelor.2

acest lucru se datorează în mare parte faptului că zahărul alb poate fi procesat fărăbone char—alte substanțe prietenoase cu veganii pot fi utilizate pentru a elimina impuritățile șinu există nicio modalitate de a ști sigur.

dar, dacă sunteți un vegan deosebit de prudent, este posibil să doriți toopt pentru gustări care conțin numai zahăr organic, care nu este niciodată procesat cu OS char.

Cracker Jack unt Toffee Popcorn

această versiune conține:3

  • sirop de porumb
  • zahăr
  • Popcorn
  • melasă
  • lecitină*
  • sare
  • aromă naturală și artificială

*lecitina este utilizată ca emulgator și surfactant în produsele alimentare prelucrate. Astfel de aditivi atrag atât moleculele de grăsime, cât și cele de apă, ajutândingredientele rămân frumoase și omogene.

lecitina poate fi non-vegană atunci când provine din gălbenușuri de ou.Cu toate acestea, molecula se găsește, de asemenea, abundent în surse de plante, cum ar fi soia șiuleiuri de floarea-soarelui.

Din fericire, în acest caz, eticheta specifică faptul că lecitina de soia este utilizată. Deci, nu există probleme aici.3

În ceea ce privește controversatul „Toffee cu unt”…

de obicei, când cuvântul „unt” este în descriere, acesta este o veste proastă pentru vegani. Cu toate acestea, aroma de unt, în acest caz, derivădin „arome naturale și artificiale”, nu din untul în sine.

unii compuși care apar în mod natural în unt, care sunt parțial responsabili pentru aroma sa caracteristică, pot fi de fapt derivați din alte surse decât untul real. Acetoina, diacetilul sau acetil propionilul sunt trei astfel de compuși.4

sunt naturale, prin faptul că pot fi găsite în substanțe naturale, dar pot fi și sintetizate chimic.

în timp ce compușii înșiși sunt vegani, unii vegani, în special, preferă să evite ingredientele despre care se crede că au fost testate pe animale (pentru carcinogenitate etc.).5

oricum, această aromă se califică drept vegană, deoarece este o versiune a mâncării de gustare care nu conține caramel. mai degrabă, conține sirop de porumb și melasă ca surse de solesugar.

siropul de porumb este făcut din… Ai ghicit: porumb. Prin urmare, esteîntotdeauna pe bază de plante și, astfel, întotdeauna vegan.6

melasa este fabricată din trestie de zahăr sau sfeclă de zahăr, deci este 100% pe bază de plante.7

Cracker Jacks Non-Vegan și Crunch ‘ n Munch

Crunch ‘n Munch: Caramel

întrebarea interesantă nu este „de ce Crunch ‘n Munch este non-vegan?”, ci mai degrabă „de ce sunt originale Cracker Jacks vegan?”.

la urma urmei, ei pretind a fi un produs pe bază de caramel. Isupuse nu există restricții de etichetare care să interzică o bomboană de caramelnu este produs cu zahăr din lapte, de la a fi etichetat ca caramel.

în timp ce am avut noroc cu Cracker Jack, Crunch ‘n Munch este făcut cu o substanță pe care majoritatea ar considera-o mai aproape de caramelul real.

deci, știți, caramel confecția (adică nu „culoarea caramelului”)este aproape întotdeauna non-vegană.

în timp ce bomboanele acoperite cu caramel și aromate pot fi fără lactate,bomboanele cu caramel sunt în mod implicit non-vegane.

De ce caramelul conține de obicei lapte? Este produs prin efectuarea reacției Maillard browning pe zaharuri simple, iar simplul zahăr la alegere este de obicei lactoza—aka zahăr din lapte.

în mod specific, Crunch ‘ n Munch conține:8

  • sirop de porumb
  • zahăr, apă, sare
  • Popcorn
  • arahide
  • unt
  • ulei de soia parțial hidrogenat, ulei de soia
  • SweetDairy Whey
  • emulgatori – lecitină de soia, Mono – andigliceride
  • benzoat de sodiu (conservant)
  • aromă artificială de unt
  • colorat cu beta-caroten și Apalmitat de vitamine
  • bicarbonat de sodiu

încă nu cred că aș numi acest caramel real, dar avem mai multe probleme aici. Chiar dacă siropul de porumb este folosit ca liant (nu topitcaramel), vedem încă două produse lactate în amestec: zer și unt.

Deci, în timp ce Cracker Jacks conțin arome de unt, Crunch ‘nMunch are unt real.

margarina și untul sunt făcute cu legumeuleiuri, deși pot fi în continuare non-vegane datorită prezenței laptelui.

cu toate acestea, untul este întotdeauna derivat din conținutul de cremă delapte, deci este întotdeauna non-vegan.

avem și proteine din zer, care este o proteină din lapte. Este folosit de industria alimentară în produsele alimentare procesate din mai multe motive.

zerul nu se găsește în regnul vegetal, deci este întotdeauna non-vegan.

Crunch ‘n Munch unt caramele cu arahide

acestea conțin:9

  • sirop de porumb
  • Popcorn și arahide
  • zahăr, zahăr brun
  • unt
  • ulei de Canola, ulei de soia
  • sare
  • lecitină de soia
  • bicarbonat de sodiu
  • acid Citric și TBHQ (pentru prospețime)

acesta este surprinzător de aproape de a fi fără lactate, deoarece nu conține proteine din lapte. Dar, încă mai are unt. Deci,din păcate, în acest caz, „caramele de unt” se ridică la înălțimea numelui.

Crunch ‘n Munch: ciocolată’ n Caramel w / arahide

acestea conțin:10

  • sirop de porumb
  • zahăr, zahăr brun, sare
  • arahide și floricele
  • unt(smântână, sare)
  • lichior de ciocolată
  • ulei de soia, ulei de soia parțial hidrogenat
  • zer dulce
  • lecitină de soia și Mono-/digliceride
  • benzoat de sodiu (conservant), bicarbonat de sodiu
  • aromă artificială de unt, alte arome naturale și artificiale
  • vitamina palmitat și beta-caroten (culoare)

din nou cu zerul dulce de lapte. Ciocolata înseamnă de obiceilapte gras și / sau proteine din lapte. Deci, acest lucru nu este o surpriză.

Cracker Jack ‘ d Sweet& popcorn Caramel sărat sărat

acesta este un profil de aromă destul de nou. Nu a fost imediat evident că ar fi non-vegan, deoarece pare a fi doar o versiune sărată a originalului fără lactate.

Din păcate, conține:11

  • zahăr, sare
  • unt(smântână, sare)
  • Popcorn
  • zahăr brun
  • migdale
  • zer, izolat de proteine din zer și concentrat proteic din zer
  • enzimă unt modificat (unt, lapte bătut, enzime)
  • maltodextrină (din porumb)
  • zer
  • gumă de guar și gumă arabică
  • culoare artificială
  • lapte degresat
  • ulei de canola, ulei de floarea soarelui, ulei de soia
  • arome naturale (inclusiv caramel natural typeflavor)
  • melasă
  • lecitină de soia
  • extract de rozmarin și acid ascorbic (antioxidanți)

wow, deci, această versiune s-a abătut destul de mult de la rețeta originalăun pic. Conține aproape fiecare produs lactat din carte.

Cracker Jack Ciocolata unt de arahide Popcorn

în timp ce ciocolata în sine este de multe ori fără lapte, ciocolată aromatăgustările sunt de obicei non-vegane.

acestea conțin:12

  • sirop de porumb, zahăr, sare
  • Popcorn
  • pudră de cacao (prelucrată cu alcalii)
  • maltodextrină (fabricată din porumb), dextroză
  • unt(cremă, sare)
  • arome naturale și artificiale (Inclusivaromă naturală de ciocolată WONF, aromă artificială de ciocolată și aromă artificială de unt de arahide)
  • pudră de cacao
  • trigliceride (MCT)
  • glicerol și lecitină de soia

deși m-aș aștepta cu siguranță ca acesta să fie non-vegan, a venit mult mai aproape decât Jack ‘ d dulce și sărat.asta e pentru statutul vegan al Cracker Jacks și Crunch ‘ nMunch. Mulțumesc pentru lectură.

de asemenea, poate doriți să verificați următoarele articole conexe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.