Publicat pe Lasă un comentariu

Virginia Opossum

clasificare științifică

denumire comună Virginia opossum, opossum comun, possum Britanie Animalia Phylum Chordata clasa Mammalia Ordinul Didelphimorphia familie Didelphidae genul specii Didelphis (două pântece) virginiana (originar din Virginia)

Fapte rapide

descriere Virginia opossum este gri sau negru, cu părul de protecție alb-vârf și un bot lung, a subliniat. Coada ușor prehensilă (apucând) și mai ales fără păr. Dimensiune aproximativ 609 până la 914 mm (24 până la 36 inci) Greutate 2,7 până la 5,9 kg (6 până la 13 lbs.) Dieta omnivoră; se hrănește cu vertebrate mici, carii, nevertebrate și gestație a materiei vegetale gestația durează 13 până la 14 zile. Tinerii nou-născuți se târăsc în pungă în acest moment și rămân în pungă timp de 60 de zile. Femelele Mature pot avea două litri pe an.

perioada de asistență medicală: acestea sunt înțărcați la abundă 100 de zile.

maturitate sexuală aproximativ 1 an Durata de viață 2 până la 3 ani sălbatic; 4-7 ani a reușit gama Costa Rica nord prin Mexic și jumătatea Centrală și de Est a Statelor Unite la sud-estul Canadei Habitat găsit în păduri sau perie groasă, de obicei, în apropierea populației de apă la nivel mondial: stare necunoscută IUCN: nu sunt enumerate
CITES: nu sunt enumerate
USFWS: nu sunt enumerate

Fun Facts

  1. Virginia (sau comun) opossum este singurul marsupial din America de Nord. Un marsupial este un mamifer care are o pungă în care își poartă puii. Opossumurile tinere nu sunt pe deplin dezvoltate atunci când intră în pungă.
  2. tinerii opossums trebuie să-și petreacă primele două luni din viață în punga mamei lor.
  3. Opossum este un nume Indian Algonquin care înseamnă ” animal alb. Termenul ” marsupial „provine din cuvântul Latin” marsupium”, care se referă la punga în care sunt transportați tinerii.
  4. din perioada preistorică până în zilele noastre, opossumul este practic neschimbat. Unii oameni de știință se referă la aceasta ca la o fosilă vie.opossumurile sunt crepusculare și nocturne, petrecând cea mai mare parte a acestui timp în căutarea hranei. Au un acut simț al mirosului și se pot baza, de asemenea, pe atingere pentru a găsi mâncare.
  5. când sunt speriați sau speriați, opossumii pot preface moartea (sau ‘joacă oposum’). Ghemuit pe pământ, cu gura deschisă și limba atârnată, opossumul pare mort. De asemenea, pot elibera materii fecale și pot elibera un mucus verde, mirositor, excretat din glandele sale anale. Respirația lor încetinește și rămâne așa timp de câteva minute până la câteva ore. În timpul acestui afișaj, pot fi înțepați și înțepați sau chiar mușcați de un alt animal fără a da semne de suferință. Jocul de oposum poate permite acestor animale să scape de pradă, deoarece majoritatea prădătorilor nu vor mânca morcov sau animale moarte. Oamenii de știință încă nu au stabilit dacă prefacerea morții este deliberată sau o reacție involuntară. Unii cred că substanțele chimice sunt eliberate în creier și provoacă o comă temporară, dar înregistrările activității creierului arată că opossumul este într-o stare extrem de alertă în timp ce simulează moartea.opossumurile au cincizeci de dinți ascuțiți; cel mai mare număr de dinți găsiți în orice mamifer terestru.

Ecologie și conservare

Opossums sunt necrofagi, ceea ce le face extrem de importante pentru orice habitat. Mâncând morcov, acestea reduc riscul de răspândire a bolilor în zonă.

Bibliografie

Grzimek, Dr.Bernhard. Enciclopedia mamiferelor a lui Grzimek: Vol. 1. McGraw-Hill Publishing Co. New York, 1990.

Nowak, mamiferele lumii ale lui R. M. Walker: Volumul 1, Ediția a 5-a.; Johns Hopkins University Press; Baltimore și Londra, 1991.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.