Publicat pe Lasă un comentariu

vulturul de aur

clasificare științifică

denumire comună vulturul de aur, vulturul de aur American Regatul Animalia Phylum Chordata clasa Aves Ordinul Falconiformes familie Accipitridae genul specii Aquila (vultur) chrysaetos (vulturul de aur) canadensis

Fapte rapide

descriere penajul vulturului de aur este maro închis cu alb la baza cozii și pene de aur pe spatele capului. Bancnota și ghearele sunt negre. Păsările imature au o bandă largă, albă, cu o margine neagră și pete albe mari pe partea inferioară a aripilor. Dimensiune 1 m (3 ft) în înălțime; 2 până la 2,3 m (6,5 până la 7,5 ft) anvergura aripilor greutate mascul: 3,5 până la 4 kg (8 până la 9 lbs.)
femeie: 4,5 până la 6 kg (10 până la 14 lbs.) Dieta include mamifere mici și mijlocii, păsări, și reptile; ocazional carrion incubare 35-45 zile ambreiaj dimensiune 2-4 ouă fugind durata 72-84 zile maturitate sexuală aproximativ 4-5 ani durata de viață până la 30 de ani în sălbăticie, mai mult în captivitate gama de Vest SUA și în Canada și Alaska; ierni în America de Nord din Sud-central Alaska la Central Mexic Habitat găsit în: Stare necunoscută IUCN: cel mai puțin îngrijorare CITES: anexa II USFWS: nu sunt enumerate

fapte amuzante

vulturii de aur nu sunt de obicei găsite în partea de Est a Statelor Unite, deoarece aceste vulturi timid departe de zonele în mare parte populate. Ele pot fi găsite în solitudinea accidentat de Vest SUA în cazul în care oamenii sunt mai răspândite.

vulturii de aur au fost la un moment dat un simbol al răutății. Ei au fost o dată crezut că pentru a fura sugari din pătuțuri lor și să le efectueze off. Acest lucru nu este adevărat; se hrănesc în principal cu iepuri, marmote și copite.

aceste păsări sunt capabile să se înalțe pentru perioade lungi de timp, cu puțin efort. Pentru a face acest lucru, ei prind mase în creștere de aer cald, care le poartă în sus într-o manieră spirală.

când vulturii aurii observă prada în timp ce se înalță, își trag aripile și se năpustesc la viteze de până la 322 km / h (200 mph) unii spun că sună ca un avion mic, cu zbor redus.

aceste vulturi preferă să atace în direcția vântului, ceea ce crește atât viteza, cât și capacitatea de a-și controla viteza și manevrabilitatea.cuiburile de vultur auriu sunt realizate din crenguțe mari sau rădăcini și sunt de obicei căptușite cu mușchi, scoarță, blană sau alt material moale. Cuibul lor este mare, se întinde până la 2,4 până la 3 m (8 până la 10 ft) și 0,9 până la 1,2 m (3 până la 4 ft) adâncime!

pentru mai multe informații despre raptors, explora Raptors InfoBook.

Ecologie și conservare

vulturii sunt o parte foarte importantă a mediului. Mâncând materie animală moartă, ele ajută la procesul de curățare a naturii. Vulturii sunt, de asemenea, vânători, așa că mențin populațiile de animale puternice. Ei fac acest lucru prin uciderea animalelor slabe, vechi și mai lente, lăsând doar cei mai sănătoși să supraviețuiască. Păsările se vor hrăni, de asemenea, cu carii, ceea ce duce uneori la moartea din cauza coliziunilor vehiculului sau a otrăvirii.

Bibliografie

Brown, L. și D. Amadon. Vulturi, șoimi și șoimi ai lumii. New Jersey: Wellfleet Press, 1989.Laycock, G. „Supraviețuitorul American”. Conservarea Faunei Sălbatice, Iulie-August, 1991. PP. 38-46.

Lee, G. „vulturul pleșuv se ridică de pe lista pe cale de dispariție”. Tribuna Tampa, 30 Iunie 1994.

Savage, C. Eagles din America de Nord. Wisconsin: Northwood Press, 1987.

desertusa.com/mag99/dec/papr/eagle.html

BirdLife International 2015. Aquila chrysaetos . Lista Roșie IUCN a speciilor amenințate 2015: e.T22696060A60131733. Descărcat pe 12 martie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.